Ne Mutlu Türküm Diyene

4 Ekim 2014 Cumartesi


Kavurma Bayramınız kutlu olsun

Kurban Bayramı
Ahh nerde o eski bayramlar tiradıyla başlamak istemezim ama açıkça görüldüğü üzere son yıllarda artık neredeyse dini tüm bayramlarımız amacından bir hayli uzak kutlanıyor.

Her sene dini bayramlar hafta sonuyla birleştirilip tatile çevrilince imkanı olan olmayan neredeyse tüm halkımız (köklerimizin göçebe olmasından mı kaynaklı bilemiyorum artık) yollara düşüp sağa sola akın ediyor, yolu göze alamayıp evlerinde oturanlar ayaklarını uzatıp dinleniyorlar.

Kurban Bayramı ise tamamen konseptinden kopmuş vaziyette kurban kesenlerin büyük bir kısmı kestikleri hayvanların etlerinin tamamını kendilerine ayırıp yıllık ihtiyaçlarını karşılamak üzere buzdolapları ve derin donduruculara saklıyor, Gelenekten kopamayan bir kısım insan ise yine etlerin büyük miktarını kendine saklayıp yemeye gönüllerinin el vermediği parçaları (kemikli ve bol yağlı parçaları) az miktarda da olsa yasak savmak maksadıyla konu komşuyu sevindirdiklerini düşünerek etraflarına dağıtıyorlar.

Çok tantana yapmaya gerek yok, Kurban Bayramını aslına uygun olarak kutlayanların ( Fakir fukara et yesin diye et dağıtanların ) Kurban Bayramını kutlar geri kalanların kavurma bayramlarını tebrik ederim...

2 Yorumgaçlı Okurcan:

mm on 4 Ekim 2014 12:21 dedi ki...

Buzdolabının derin dondurucusu tıklım tıklım, büyük dondurucu krizi yaşanıyor evde.:D Resmen bütün yıl tüm yemekler etli olmasına rağmen, kasaba gidip et almış değiliz. Artık gülüp geçiyorum.:D

cemo on 5 Ekim 2014 14:32 dedi ki...

Alıverin bi dipfriz :) demokrasilerde çare tükenmez

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa