Ne Mutlu Türküm Diyene

10 Mayıs 2014 Cumartesi


Başımızdaki musibetleri kendi elimizle çağırıyoruz aslında

Maalesef işin aslı bu okurcanlar aynı ekmeği bölüştüğümüz aynı sudan içtiğimiz aynı atmosferi paylaştığımız güzide halkımızın epeyce bir miktarı ne çevre felaketlerinden ne yolsuzluktan ne hırsızlıktan ne ahlaksızlıktan zerrece rahatsız olmuyor. İşte bu duyarsız "nitelikli" çoğunluk sayesinde burnumuz da boktan kurtulmuyor.

Elin oğlu nükleer tesislerden kurtulmaya çabalarken bizimkiler aksine memleketin ta göbeğine 2 nükleer enerji santrali kuracaklar. Nükleer atıklarn ne olacağı muammasını geçtim buralar nasıl ve kimler tarafından işletilecek en önemlisi ne kadar güvenli belli bile değil. Ama bu güzide vatandaşlara sorsan oy verdikleri kimselerin gazıyla "niye la gardaş bizimde nükleer gücümüz olmasın mı" kafasındalar. Güvenli olsa kimse çıkıpta yapmayın demez ama gel de anlat işte tamam yapma demiyorum hobi olarak gene araştırmanı yap ta ki %100 güvenli nükleer enerji elde etmenin yolunu bulana kadar. Hepimizin canına kastetme bari.

Devletin soyulması, ihalelerin peşkeş çekilmesi, yeşil alanların betonlaştırılması, ormanların maden arıycuuuk bahanesiyle yok edilmesi, makamların hakedene değil biat edene verilmesi bu kütleyi ilgilendirmiyor olabilir ama elimizdeki ebedi yegane varlığın yani ülke topraklarının nükleer bir felaket tehlikesiyle burun buruna gelmesi de mi hiç ilgilendirmiyor yahu? Belki diğer herşey yerine konabilir ama nükleer enerji santralindeki en ufak sızıntının uzuuun bir süre dönüşü yok bunun dahi farkında değiller. 


Aslında bu nükeer yanlılarına verilecek ders belli hepsini bir nükleer enerji santralinin yanında ikamet etmeye mecbur burakacaksın bir süre, o yusuflamayı ciğerlerinin köküne kadar hissedecekler bak bakalım fikirleri değişiyor mu değişmiyor mu?

Adamın biri ta japonyadan duyarlılık göstermiş bir de üzerine video çekmiş eminim bu satırları okuyaların büyük bir çoğunluğu bu videoyu izlemişlerdir ama ne yapayım izlememiş olan nitelikli kütle bir gün tesadüfen izer de kafasında bir soru işareti olur diye paylaşmadan edemeyeceğim...


0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa