Ne Mutlu Türküm Diyene

21 Mart 2014 Cuma


Twitter mivitter

twitter

Baş muhterem seçim meydanından kükredi "Mahkeme kararı çıktı. Twitter mivitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der böyle der hiç ilgilendirmiyor. Türkiye Devleti'nin gücünü görecekler." akabinde aynı gece twitter engellendi 21.yüzyılın Türkiyesinde. Şimdi başmuhterem'in sözlerindeki anlamsızlıklara takılmayalım dersem olmaz. Daha baştan ofsayta düşüyor zira twitter'in toptan kapatılmasına dair herhagi bir mahkeme kararı yok bu adli değil tamamiyle TİB'den kaynaklı idari bir karar. İkinci olarak 15.yy'da orta afrikada yaşayan bir kabile devleti değilsin ki dünya umruna olmasın baştan ayağa dünyaya entegre olmuş bir devletin yöneticisi olan bir zat böyle afaki sözler sarfedemez inandırıcı olmaz ama kendisinin hitap ettiği kitle için pek bir önemi yok ne de olsa muhterem bir bismillah, bir allah dedi mi herşeyi unutuyorlar :) Üçüncüsü bir siteyi yasaklamakla güç gösterilmez bilakis karşınızdakine olan acziyetinizi ortaya koyar aklı başında, gün görmüş birine böyle bir söz sarfederseniz afedersiniz size mabadının yanaklarını ayıra ayıra güler.

Kendisinin umrunda olmayan dış dünya tabi bu saçma sapan yasağa karşı kayıtsız kalamadı yoğun tepkiler gelmekte gecikmedi hatta pek çok yerde mavra malzemesi olarak kullanıldı. İtibarını arttırdığını söylediği Türkiye yasaklar konusunda Çin'in hemen yanıbaşına demirledi hali hazırda özgürlükler konusunda pek parlak olmayan sicilimiz hepten yerle yeksan oldu.

"Ülke güvenliği sözkonusu" bahanesiyle isterseniz insanların yolda tek ayak üzerinde yürümesine dair kararlar bile alabilirsiniz zira ucu açık bir söylem kime göre neye göre ülke güvenliği? Bana kalırsa twitter üzerinden hızla yayılan tapelerin seçime ramak kala geleceği söylenen en sarsıcısını millet duymasın bilmesin diye yapılmış bir hamle ama yasaklarla yaşamaya alışmış bizim kullanıcıları pek etkilemedi aksine kullanıcı ve tweet sayısında gayet anlamlı bir yükseliş olduğuna dair rakamlar dolanıyor ortalıkta. Ne de olsa bu yasağı delmek sadece dns değiştirmeye bakıyor 30 saniye bile sürmeyen bir işlemden sonra tüm yasaklı sitelere rahatlıkla girebiliyorsunuz

Sonuçta bu günlerde gelip geçecek ama bizlere yaşatılanlar ve reva görülenler asla unutulmayacak.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa