Ne Mutlu Türküm Diyene

24 Şubat 2014 Pazartesi


Zıplayabilen filler ülkesi

Karada yaşayan en haşmetli, en kudretli, en azametli canlıdır Fil, görkeminden yanına yaklaşılmaz bir o kadar da tehlikelidir, sürüyle aslanın arasına girer tabiri caizse çizik almadan alayını dağıtır çıkar. Karşısında ulu yaşlı ağaçlar bile duramaz onları kolayca yerinden söker orta boy bir otobüsü bile devirebilir. Gel gelelim filin bir de kusuru var zıplayamaz kendisi zira tabiat kanunlarına uymak zorundadır onca heybetin getirdiği. Ne kadar uğraşsada bu güne değin zıplayabilen bir fil görülmemiştir.

Ancaak söz konusu Fil Türkiyede yaşıyor olsaydı hem zıplar üstüne birde uçardı. Nerden çıkarttın diyecek olursan buralarda kudretli insanlar için herşey değişebilir hatta gerekirse tabiat kanunları dahi. Bir gecede Tabiat parkları inşaat yapılması mümkün olacak şekilde yer değiştirir. Ormanlar bir anda vasfını kaybedip tarla olabilir. Dünyanın en güzel manzaralarından birine sahip bir göl betonlanıp süs havuzuna dönüştürülebilir.

Yeterince kudretliyseniz vatandaşın bir göz oda yapamadığı araziye gökdelen dikilebilir, bir şehrin ciğerlerinin ortasından hançer sokar gibi otoyol geçirilir, sulak alanlar doldurulup havaalanı arazisine dahil edilir.

İhale kanunları değiştirilir, kimseciklerin haberinin olmadığı ihalelere paravan şirketle girilebilir örneğin 10 liralık bir kamu iktisadi teşekkülü 1 liraya ellezi cebellezi edilebilir, hatta yapımı 3 lira tutacak bir inşaat için 10 lira ile ihale kazanılabilir.

Başınız dara düşerse polislerin, savcıları,hakimleri yeri bile değişir. Yetmezse yasalar değişir olmadı anayasa değişir yeterki siz gücünüzü konuşturun.

Ses kayıtlarınız ortaya dökülebilir ama siz rahatça insan içine çıkıp boy gösterebilir kayıtları komplo, zamanlama manidar diye nitelendirip inkar dahi edebilirsiniz. Hatta milyonlarca insan da bu palavralarınız yutabilir. Kazandığı asgari ücretle sizin götürdüğünüz paralar arasında mukayese yapabilecek idrakten yoksun olduğundan sizi hunharca alkışlayabilir.

Yeterki güçlü olun eğer Türkiyedeyseniz filler zıplayabilir, kelebekler ossurabilir, balıklar kavağa çıkıp şezlogda güneşlenebilir, develer bale yapabilir.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa