Ne Mutlu Türküm Diyene

1 Şubat 2014 Cumartesi


izleyici gadgeti sorunu ve com.tr uzantısı problemlerinin çözümü

Blogger bize beklenmedik bir süpriz yaptı ve türkiyeye özel com.tr uzantısını hayata geçirdi. Gel gelelim bu bir opsiyondan ziyade emri vaki ile zoraki yapıldığından pek çok sorunu beraberinde getirdi.

İlk olarak izleyici gadget'i problemine değineceğim her ne hikmetse bu uzantı com.tr uzantısı çıktığından bu yana yaşanan sorunun allahtan basit bir çözümü var önce bloğumuza ait kumanda panelimizden ayarlar sekmesine oradan da temel sekmesine geçiyoruz blog adresi kısmında yazan örneğin osiriscemo.blogspot.com yazan yeri sona bir harf ekleyerek osiriscemoz olarak değiştiriyoruz. kaydettikten sonra tekrar aynı yerden eklediğiniz harfi kaldırıp eski haline getirip kaydediyoruz. Bloğunuza döndüğümüzde gadgetinizin çalıştığını göreceksiniz.

İkinci ve en önemlisi com.tr uzantısıyla ilgili sorun bunun çözümünü "blog hocam"dan buldum. Malum yeni uzantı yüzünden blogların alexa sıralaması ve pagerank değerleri bir anda yerle yeksan oldu.Pek çok insan beklenmedik ziyaretçi sayısı düşüşleri dolayısıyla eğer elde ediyorlarsa kazançlarının bir kısmından oldular. Maalesef bu uzantı sorununu çözmek gadget kadar kolay değil sorunu ortadan kaldırmak için yapılan yönlendirmeyi engellemeliyiz bunun için de bir kod kullanmamız gerekiyor. Yine ayarlara giriyoruz oradan Şablon, Html'yi düzenle kısmında head tagının altına şu kodlar yapıştırmanız yeterli.


<script type='text/javascript'> var str= window.location.href.toString(); if 
((str.indexOf('.com/'))=='-1') { var
str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1') {
var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); }
window.location.href 
=window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); }
</script> 


Kodları kullandıktan sonra artık rahatlıkla com.tr yerine eskisi gibi sadece com uzantınız olacak ve dolayısıyla tüm uzantı kaynaklı sorunlarınız düzelmiş olacak.
Kolay gelsin :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa