Ne Mutlu Türküm Diyene

9 Ocak 2014 Perşembe


Artık hepimiz fişleniyoruz

Bundan uzun yıllar önce sadece devletin hassas noktalarında görev yapanlar hakkında araştırma yapılır bilgi notları toplanır ve tehlikeli örgütlere mensup insanlar ile yakın çevreleri fişlenirdi. Fişlemeler ve güvenlik araştırmaları neticesinde nice canlar haybeye yandı İnsan haklarına aykırıda olsa devletin güvenlik gerekçesiyle yaptığı başka demokratik devletlerin de yapmadığı söylenemeyecek bir eylemdi bu. 

Günümüze gelirsek ben artık devletle ucundan bucagından teması olan her vatandaşın bir dosyası olduğuna inanıyorum bunun için de kendimce haklı gerekçelerim var zira kabak gibi ortaya çıkan gerçekler inancımı kuvvetlendiriyor.Daha birkaç gün önce gazetelerde yayınlanan Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin fişlendiği haberi yeter de artar bile yahu adamların işi gücü yok sanki, bütün öğrencileri takip edip şu şunla geziyor, bu bunla duygusal ilişki içinde öbürü berikiyle sohbet ediyor diye tek tek fişlemişler. Terör ve yasadışı örgütlenmelerle bağlantılı gençler olsa bir nebze anlarım zira ortada toplumun güvenliği gibi bir gerekçe olur ama sıradan öğrencileri onla konuştu bunla çay içti şunla ağaç dibinde pinekledi diye fişlersen daha kimleri ne gerekçelerle fişleniyor allah bilir...

Son 5651 sayılı yasada yapılmak istenen değişiklikle artık internet kullanıcılarını da fişleyecekler servis ve yer sağlayıcılar üzerine ağır yükümlülükler getiriliyor yasalaştığı takdirde artık Ulaştırma Bakanı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı kafasına göre istediği her siteyi engelleme hakkına kavuşacak.İstenmeyen içeriğe sahip sitelere url,ip ve dns üzerinden engelleme yapılabilecek. En vahimi anahtar kelimeler yasaklanabilecek ve bireylerin internette neler yaptığı (hangi sitelerde gezdiği neleri aradığı vs ) kayıt altında tutulup epey bir süre saklanacak.

Kısacası sansür kulvarında çin ve suudi arabistanı aratmayacak hatta geçecek düzenlemeler...

Pes vallahi de billahi de pes.

Ne diyeyim hayırlı olsun artık ne kadar hayırlı olabilirse.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa