Ne Mutlu Türküm Diyene

25 Aralık 2013 Çarşamba


Ayrımcılığın daniskası - Apartheid rejimli lüks siteler

Dün sosyal medyada yer alan bir mektup başımdan aşşağıya kaynar sular dökülmesine neden oldu. İstanbuldaki lüks bir site yönetimi sitede ev işlerine yardımcı olarak çalışan emekçilere birer bildiri göndermiş çalışanlar ring otobüslerine yoğun saatlerde binince site sakinlerinin ayakta kalmalarına neden oluyorlarmış bu saatlerde kullanmasınlarmış rica ediyorlarmış vay arkadaş. Tamam çalışanlarınızı emekçileri kendinizdan aşşağı bir seviyeye konumlandırdığınızı biliyordukta neredeyse ırkçı bir gözle baktığınızı görememişiz. Kendimi bir anda 1950'lerin Amerikası ya da Güney Afrikanın Apartheid rejimi altında yaşıyormuş gibi hissettim. Zira ancak bu dönemlerde böylesi bir metin yazılabilirdi bu nasıl bir ayrımcı kafadır bu ne kadar büyük bir saygısızlıktır pes.

Madem site sakinleri ayakta kalıyor paranız mı yok bir iki tane fazladan ring aracı kiralarsınız ya da çalışanlar için ayrı ring arabası koyarsınız olur biter neden emekçileri mektup göndererek 2. sınıf insanmış gibi hissettirip aşşağılarsınız ki?

Metin aynen bir zamanların meşhur sözünü anımsattı bana "halk plajlara akın etti vatandaşa yer kalmadı"

ayrimcilik
"Değerli Çalışanlar, Sizlerin de bildiği gibi Rings Servisimiz site sakinlerimizin talebi ile düzenlenmiş ve sadece onların kullanımları için sunulmuş bir hizmettir.

Yoğun saatlerde Site Sakinlerimiz ayakta kalmakta ve bu da site sakinlerimizin memnuniyetsizliğine sebebiyet oluşturmaktadır.

Bu nedenle dairelerde "Yardımcı Bayan" olarak görev yapan çalışanların ring servisini çok yoğun saatler olan akşam 16:00, 18:00 ve 19:00 seferlerinde kullanmamalarını önemle rica ederiz."

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa