Ne Mutlu Türküm Diyene

28 Nisan 2013 Pazar


Akilim,akilsin,akil

Güzel memleketim Türkiye'de politikacı olmak kadar enteresan bir iş yoktur.Doğası gereği aslında oldukça dürüst olmanız gereken yerde bizde modern dünyanın tam aksine biraz cin olmanız, çok konuşup hiçbir şey anlatmamanız ve cambaza bak sanatını ustalıkla icraa edebilmeniz gerekir.Sağolsun yıllardır başımızda olan hükumet bu işin inceliklerini o kadar iyi kavramış ki resmen rakipsiz olarak memleketi hemde oylarını arttırarak yönetiyorlar.

Kor ateşi almanız gerektiğinde eliniz yerine eğer kafanız çalışıyorsa bir maşa kullanırsınız yurdumun son maşaları Âkil Adamlar bu arkadaşların tarihte bir benzerleri daha vardı Heyet-i Nasiha detay vermiyeyim amaçları da kuruluş şekilleri de neredeyse bire bir aynı merak eden elinin altındaki klavyeden google amcaya sorar bulur.İşte bu muhterem akil adamlar pkk ile görüşmenin hükumet üzerinde yaratacağı tahribatı süspanse etsinler diye oluşturuldu tüm kin öfke bu muhteremlere akacak "barış sürecini" yönetenlerin neyse veballerini gögüsleyecekler.

Ortaya barış süreci diye bir kavram atıldı tüm akıllılar bir oldu ama hâlâ ne olduğu bilinmiyor :) Nedir diye sordun mu kabahatli oluyorsun vay efendim savaş çığırtkanı mısın, sen barış istemiyor musun bir dünya tantana da cabası. Millete süreci anlatmaları için ortaya Âkil Adamları sürdüler fakat bu arkadaşların da haberi yok neyin ne olduğundan.Soruyorsun lafı eveleyip geveliyorlar ama sonuç olarak ortaya birşey koyamıyorlar.Âkil sözlük anlamı olarak yiyici demek bu muhteremlere yiyici dendiğinde kızıldı bir dünya ama işin aslı ortaya çıktı ki muhteremler gerçekten yiyiciymiş, milyonlarca dolarlık tahsisat yapılmış kendilerine eee kolay değil yurdun dört bir tarafına vip localarından geçerek seyahat edilecek, beş yıldızlı otellerde konaklanacak, yenilecek içilecek, milletten gelen bi dünya küfürün hazmedilmesi için mide ilacı alınacak vs vs. Bu Âkil arkadaşların genelinin ortak özelliği cumhuriyetle sorunlu insanlar olmaları içlerinde tescilli bölücüler ,şeriatçılar, ikinci cumhuriyetçi liboşlar ve bir miktar sos olsun diye serpiştirilmiş ne yaptıklarından habersiz saftorik sanatçılar mevcut.Eskiden bu tiplerden olmak ayıp ve utanılacak şeydi şimdi vatansever olmak nerden nereye...

Yurdumun politikacıları baktılar âkil muhteremler zor durumda nereye gitseler protesto ediliyorlar bekledikleri fayda yerine halkın öfkesi gün geçtikçe artıyor "sürecin" zararları kalkanları deldi son gaz kendilerine rücu ediyor yeni bir muhabbet atıldı ortaya.

milli_icki
Bobilerden güzel bir monte :)
Milli İçkimiz Ayran mı yoksa değil mi :) Ortalık yıkıldı sokağa stand açıp ayran dağıtanı mı ararsın birilerine yaranmak için ayran milli içkidir diye televizyonlarda beyanda bulunanları mı ararsın gırla. İçkinin sözlük anlamı içinde alkol barındıran içecektir yanisi ayran'ın içki olması mümkün değil ha illa bir milli içki tesbit edilecekse bu ancak Kımız olur Rakı olur zira Türk kültüründe en bilinen ve bize has olduğu kabul gören alkollü içecekleri bunlardır. Ayran olsa olsa milli içecek olur ki Şalgam Suyu da, Çay da en az ayran kadar millidir.Niye onlara üvey evlat muamelesi yapılsın ki.

Aslına bakarsanız alkol kadar ayran'da zararlıdır çok içerseniz Ayran Budalası olursunuz ağzınız açık olan biteni mal mal izlersiniz. Yoksa size gösterilen şöyle büyüdük, şöyle demokratikleştik, şöyle uçtuk-kaçtık ilüzyonlarına inandınız da çoktaaaan oldunuz haberiniz mi yok :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa