Ne Mutlu Türküm Diyene

21 Şubat 2013 Perşembe


Rabbin tepesinden bakması gereken insancıklar

Hani bazı kötü tesadüfler hayırlara vesile olur ya geçen gün benim başıma bunlardan birisi geldi.

Facebook denen zımbırtıda bir dünya akrabam ekli iş bu sebepten kafama göre arkadaşlarla yazışamıyorum diye hayıflanıyorum ama iyi kötü eş dost akraba takibi yapabiliyorum.Bizim şehir dışında yaşayan akrabalardan bir kısmı meğerse geçen yılbaşı buradalarmış bizim ruhumuz duymamış.Eskiden dar gelirliyken bizimle aralarından su sızmazken sonra parayı görüp statü kazanan akrabamızın evinde toplanıp babalar gibi yılbaşı atraksiyonu yapmışlar.Kurulmuşlar sofranın başına ağalar gibi poz vermişler ve bunu facebookta yayınlamışlar uuu beybe.

Ulan amma çok akraba yazmışım tuhafıma gitti ama ne yapayım aramızda kan bağı olan bu vatandaşları tarif edebilmem için kullanmam gereken zaruri bir sözcük.

Neredeyse dibindeki bir haneye (arabayla en fazla 10 dakika) eşşeğin başı biz geldik diye sana haber dahi vermeden gelip çöreklenip eğleniyor akabinde yine haber vermeden usulca sıvışıyorsa ve senin bu insanlara karşı en ufak bir yanlışın olmamışken yaşanıyorsa bunlar insanın ağırına gidiyor yalan yok.

Aslında bu hususlarda pek gamsızımdır da bu defa çok koydu.

Gerçi içlerinden bazılarından beklenmedik bi ekşın değildi bu daha önce bizi yüzüstü bıraktıkları vakiydi.Antalyada yaşarken muhteremler bi dünya rica ettiler bize ev bulun diye bizde sözlerine güvenip onlara yatırım yapacakları bir ev bulmuştuk yaklaşık bir ay uğraşıp hatta pazarlığını bile yapmıştık ki arkadaşlara evin fiyatı yüksek gelmiş vazgeçmişlerdi.Ev sahibinin ve emlakçının karşısında kafamız eğik kalmıştı neticede adamlarda o kadar heveslenmişlerdi.

Neyse önemli değil ak koyun kara koyun belli oldu sonunda, kimin birazcık konfor için hiç düşünmeden bizi satabileceğini görmüş olduk.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa