Ne Mutlu Türküm Diyene

9 Ocak 2013 Çarşamba


İnsan hayatında sezon sonu indirimlerimiz başlamıştır.

madenci
Devlet büyüklerimiz her gün ekranlarda gelişmiş devlet olduk milli gelirde şöyle uçtuk siyasi arenada böyle çalım attık diye kasıladursunlar biz vatandaş olarak henüz kabile devleti statüsünden çıkamadığımız gerçekliğiyle yüzyüzeyiz.

Neden diyecek olursanız gayet basit.

Bir devletin gelişmişlik endeksinin yegane ölçütü o ülkede insana verilen değerdir de ondan.Bir ülkede kadınlar aile içi şiddet sonucu polis koruması istedikleri halde alamıyorlarsa ve o kadınlara yetkililer ne var canım en fazla ölürsün diyorlarsa tehdit eden cana kıyan insanların yanına kâr kalıyorsa kısaca zorba gemisini dağdan aşırırken mazlum üz yolda şaşırıyorsa medeniyetten bahsetmenin anlamı dahi yok.

Gelelim esas konuya daha yeni Zonguldak'ta 8 madencimiz hayatını kaybetti peki ne oldu medya gördü mü? Herhangi bir magazin figüründen daha çok yer aldı mı medya da bu ölümler doğal olarak hayır.Muhteremleri rahatsız edecek unsurlar zinhar gösterilmeye talimat var ne de olsa.

Bundan bir önceki faciada başbakan dememiş miydi madencinin kaderinde ölmek var diye.Kader diyelim merhumların ardından bi fatiha okuyup geçip gidelim kafaya takmaya ne gerek var.

Hiçbirşey değilde kazaların göz göre göre yaşanması yani aslında kaza falan olmaması bilakis tek kelimeyle "cinayet" olması insanın vicdanını sızlatan.Defalarca maden için tutanak tutuluyor defalarca ikaz uyarı ama yaptırım hak getire maden Allah'a emanet yoluna devam ediyor ve sonunda olan oluyor.

Denetimde çıkan aksaklıklara yapılan uyarılara rağmen o maden bir şekilde çalışıyor ve bu çalışma sırasında insanlar ölüyorsa medeni-gelişmiş her ne derseniz deyin bir ülkede o ülkenin en azından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı istifa eder peki ya bizde eder mi? Tabi ki hayır

Koltuklarına tutkalla yapıştırılmış idareciler hiç istifayı düşünürler mi? Komik olmayalım.

Hadi yetkilileri geçtim onlardan ümidimizi kestik ya sorumlular ceza alacak mı peki? Hayal kurmanın alemi yok hayatını kaybeden garibanların ailelerine 3-5 kuruş kan parası verilecek,yakınlarına iş sözü verilecek o da olmadı biraz baskı biraz tehdit şikayetlerini geri almaları sağlanacak ve sorumlular bir bakmışsınız para cezasıyla sıyırmışlar.

Ya maden ona ne olacak dediğinizi duyar gibiyim ne olacağı var mı belki bir umut bizim vatandaşlar uyuyana kadar kapalı kalacak belki o kadar bile beklenmeden çalışmaya devam edecek.

Ya iş ve işçi güvenliği?

Aşkolsun neyimize gerek insan hayatı bu kadar ucuz ve değersizken ne diye haybeye önlem alıp masraf yapsınlar çark böyle dönüp işlemeye devam ederken onca sıkıntıya ne gerek var?

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Mia Wallace on 9 Ocak 2013 15:46 dedi ki...

çok güzel eleştirmişsin cemo.. ah ah

cemo on 9 Ocak 2013 16:29 dedi ki...

Eleştiriyoruz da ne değişiyor mia'cım :/ yazdığımızla kalıyoruz ama derler ya "söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil" işte öyle ...

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa