Ne Mutlu Türküm Diyene

31 Temmuz 2012 Salı


Batman The Dark Knight Rises - Kara Şövalye Yükseliyor

batman_the_dark_knight_rises


Uzun zamandır avengers ve avatar dışında doğru düzgün film çekemeyen hollywood sağolsun en nihayetinde ağız tadıyla izlenebilecek ve oldukça tatmin edici bir filmi Batman The Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor) ile beyaz perdeye yansıtmayı başardı.Ufak tefek sıkıntılar dışında benim açımdan mükemmel bir yapım olmuş.


Hikaye, kurgu,dialoglar, görsel efektler çok başarılı (yeni oyuncağı "The Bat"e bayıldım) iş bu sebepten Christopher Nolan'ı tebrik etmek gerek. Aksiyon dolu fantastik filmlerde hikaye çoğu zaman izleyenleri doyurmaz gerçi aksiyon izlemek isteyenler de genelde hikaye için gitmezler sinemaya Batman The Dark Knight Rises'da ise aksiyon ve kurgunun çok başarılı ve orantılı bir şekilde harmanlanmış.Ne hikayeye boğuyorlar ne aksiyona herşey ölçülü ve yerli yerinde belkide bu yüzden 2.5 saatten fazla süren (164 dakika) filmde hiç sıkılmıyorsunuz.


Ancak karakterlerin seçiminde bazı problemler var Catwoman (Anne Hathaway) rolde sırıtmış kalmış catwoman daha dişil ve bir hayli çekici olması gerekirken oldukça sıradandı en büyük hayal kırıklığım ise Bane (Tom Hardy) oldu çizgi romanda ve çizgi filmlerinde bane devasa vurduğu yerden ses çıkartan bir karakter, gel gelelim filmde nerdeyse soğan cücüğü kadar :) Christian Bale ise Batman ve Bruce Wayne rolünde göz dolduruyor.


Mantık hatalarına gelecek olursak biraz spoiler vermeyide göze alarak söylüyorum bane tarafından dış dünyadan izole edilen adada birden peyda olan ütülü, pırıl pırıl kıyafetli yüzlerce polis ve batman'in onca hırpalanmanın psikolojik ve fiziksel çöküşün (kırılması) ardından içinde tutulduğu dünyada kaçması en zor hapishaneden pek zorlanmadan firar etmesi ve neredeyse bir anda gotham'a ışınlanması komik olmuş.


Neyse efenim daha fazla açıklama yapıp spoilerin dibine vurmadan batman konusunu kapatayım gidin sinemada alın mısırınızı doya doya izleyin batman üçlemesinin son filmini imdb notu şu an itibariyle  9.0 bana sorulacak olursa da 9.0'ı fazlasıyla hakediyor.



batman_christian_bale bane_tom_hardy catwoman_anne_hathaway

2 Yorumgaçlı Okurcan:

ifellinlaw on 2 Ağustos 2012 17:06 dedi ki...

süperdi.
anne hathaway çok severim bana sırıtık gelmedi
joseph gordon levitt yine çok çok iyiydi
batman zaten benim tek süper kahramanım.üstüne tanımam.oyuncakları dolu bende.
sonuç olarak seri tamamlandı üzgünüz ama bir seri daha gelmeli en kısa zamanda robin de çıkmışken meydana :(

cemo on 2 Ağustos 2012 18:01 dedi ki...

İnşallah dediğin gibi hazır robinde piyasaya çıkmışken üçlemenin arkasından bi film daha yapıştırsalar dadından yinmez :)

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa