Ne Mutlu Türküm Diyene

28 Mayıs 2012 Pazartesi


Gündem'e dair

Enteresan bir ülkede yaşadığımız kuşkusuz eli kalem tutan, mürekkep yalamış hemen hemen her bireyin ortak malumudur.Bir gecede gündem değişir açlık, yoksulluk, sefalet, enflasyon, verilen sadaka babındaki maaş artışları unutulur yeni mevzu tartışılmaya başlanır.

Örneğin en son memurlarla hükümet arasında yapılan güya "toplu sözleşme" görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı grev yapıldı ortalık karıştı iktidar zora düştü hemen bir manevra akabinde bir gün uyandık ve önümüzde Kürtaj ve Sezeryan meselesi, hepberaber mal bulmuş magrıbi gibi üzerine atıldık muhalifler bir yandan yandaşlar öbür yandan görüş beyan ederken tartışmaların aleyhine döndüğünü hisseden muhterem bir beyan daha patlattı bu sefer enteresan bir şekilde uluderede yaşananlar kürtaj'a bağlandı e haliyle saçmalamanın nirvanasına ulaşıldı.

Televizyonlarda gazetelerde kısacası medyada yandaş kalemşörler ve yorumcular sayesinde uçkur bekçiliğinin,ahlakın sınırları ahalinin da sabrının sınırları zorlanmaya başladı.Yatıyoruz kalkıyoruz mevzu sezeryan kürtaj konuşanlarında neredeyse alayı erkek sanki sanki kendileri doğuruyorda bik bik bik konuşuyor...


Eğer muhterem sezeryanla yapılan doğumların devlet bütçesine zarar verdiğini düşünüyorsa sağlık bakanına verir talimatını yönetmelikler,yönergeler değişir insan sağlığı için zararlı durumlar söz konusu ve mecburi  olmadığı sürece sezeyanla doğumları devlet bütçesinden karşılamaz olur biter.İlla sezeryan yaptırmak isteyen ailelerde varsa imkanı verir parasını özel hastanelerde ya da fark ücerti dahilinde devlet ve üniversite hastanelerinde yaptırır sen sağ ben selamet konu kapanır.


Hadi çoluk çocuk sayısı üzerinde muhabbet yürütülmesine birşey demedik sonuçta bu bir nüfus politikasıdır altyapısını sağlayabildiğiniz takdirde düzenli nüfus artışı sakıncalı değil aksine yararlıdır.Lakin siyasiler bilmediği konularda pek lakırdı etmemeli özellikle hassasiyet taşıyan tıbbi konularda.

Kürtaja taraf olduğumu kimse düşünmesin anne açısından hayati bir tehdit olmadığı,çocuğun ciddi bedensel ve zihinsel engeller taşıdığı ortaya çıkmamışsa ya da tecavüz sonucu oluşan gebelikler haricinde (yasal sınırlar dahilinde) bu yönteme başvurulmasını ben de insanlık dışı buluyorum.

Pek çok farklı doğum kontrol yöntemi var  kullanın birini ya da nefsinize hakim olun çözüm bu kadar basit...

Her insan farklı fikirler taşıyabilir kürtaja karşı olanlarında haklı gerekçeleri var serbest olması gerektiğini savunanlarında ama bunu siyasi arenada bangır bangır konuşmamalı kimse kadın bedeni üzerinden yapılan siyaset cidden gayri etik bence.

Neyse önemli değil nasıl olsa en fazla bir hafta içinde unutulur gider muhterem bir devlet büyüğümüzün dediği gibi "Durmak yok uyumaya devam" İyi uykular Türkiyem... 

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa