Ne Mutlu Türküm Diyene

16 Nisan 2012 Pazartesi


Tüm felaketlerimizin sebebi

Tabii ki açgözlülüğümüz.

İnsanoğlu çok acayip bir varlık varolduğundan bu yana tatmin edemediği açgözlülüğü için yapmadığı iğrençlik,ahlaksızlık,bayağılık kalmamıştır herhalde.İlk başlarda avcı toplayıcı ilkel varlıklarken avlanma alanı için savaşırdık,ateşi bulduk taştan aletler yaptık mağaralardan dışarı çıkar gibi olduk bu seferde hükmetmek için savaşmaya başladık kimin silahı üstünse zayıf olanı ya bünyesine kattı,asimile etti ya da tamamen yoketti bana kalırsa bilmsel olarak pek bir destek yok ama farklı insan türlerini de bu süreçte yok etti homo sapiens zekası,becerisi ve sonu gelmeyen açgözlülüğüyle.

Tarımı keşfettiğimizde ise toprak için katlettik birbirimizi verimli arazilerde yaşayanların kanlarıyla suladık topraklarını ve sonunda ilk büyük devletler ortaya çıktığında egemenlik için mücadele ettik komşu ülkenin toprakları hep bizim tavuğumuzdan daha kaz geldi.

Tek tanrılı dinler ortaya çıktığında ise önce putperestleri istemedik yöremizde civarımızda onları kafir ilan ettik yokettik yetmedi diğer tek tanırılı dinlere mensupları da öldürdük zira yaşam ve rabbe iman hakkı yalnızca bize bizim dinimize aitti sevabı bile bölüşemedik başkalarıyla.

Teknolojiyi geliştirdikçe fosil yakıt kaynakları ve enerji için mücadeleye başladık bulduğumuz kaynaklar yetmeyince atom enerjisini keşfettik belki doğru kullanılsa muhteşem bir deva olan atomun gücü bizim kirli ellerimizde toplu katliam silahı haline dönüştü kullanmakta da bir beis görmedik hala devam ediyor fosil yakıt kaynakları için savaşlar ha bu arada hala ilkel devirlerden kalan açgözlülüğümüzü yanımızda taşımaya devam ettik aynı primitif iç güdüyle yok etmeye talan etmeye yağmalamaya öldürmeye devam ediyoruz yalnızca öldürebildiğimiz yokedebildiğimiz insan sayısı değişti o kadar şimdi tek düğmeye basarak milyonları katledebiliyoruz.

Makrodan mikroya

Zengin olanımız doymuyor her yıl yeni bir araba,daha hızlısı,daha lüksü yeni bir ev daha büyüğü daha manzaralısı peki bu dümenin suyu nerden geliyor senden bende çalışan garibanın ücretinin sömürülmesinden satılan fahiş fiyatlı ürünlerden. Fakirimiz altta kalır mı imkanı olan gözünü karartan kafasını sokacak bir ev yapıyor hazine arazisine zamanla ailesi büyüdükçe evi genişletiyor o da yetmiyor üzerine kaçak kat çıkıyor bir bakmışsınız o masum başını sokacak ev olmuş size apartman.

Sosyal hayatımızdaki ilişkilerimizde açgözlülüğümüzen nasibini alıyor haliyle erkekler daha güzel kadınların, kadınlar ise imkanları geniş daha güçlü erkeklerin peşinde koştular. Neredeyse hepimiz maymun iştahlıyız kadın - erkek farketmez bir dalı etimizde tutarken daha iyisini daha yüksektekini kollamak adetimiz haline gelmiş.E tabi iş böyle olunca hiç kimse elindekiyle mutlu olmuyor sokaklar yüzü asık stres ve öfke nöbetlerinde insanlardan geçilmiyor.

Açgözlülüğümüz sayesinde belki gelişmiş bir medeniyete sahip olduk ama üzerinde bulunduğumuz mavi bilyenin dolayısıylada bizim sonumuzu getirecek olanda bu olacak.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa