Ne Mutlu Türküm Diyene

1 Nisan 2012 Pazar


Mıncıklanan eğitim sistemi

Bizim siyasetçi muhteremler pek severler eğitim sistemiyle oynamayı ben lisede okurken getirdikleri kredili sistem mesela, kendilerine çok güveniyorlardı sorsan uhuu memleket uçacaktı öyle alladılar öyle pulladılar, sonucunda ortaya çıkan garabete kendileri de şaştılar zira getirdikleri sisteme uygun altyapı yoktu. Öğrencilerin danışabileceği danışman öğretmen yerine müdür yardımcıları ikame ediliyor 400-500 öğrenciye bir danışman düşüyordu.Hesapta insanlar ders seçecekler ama ortada o kadar az sınıf vardıki seçtiğiniz derslerin yarısı zorunlu derslerinizin saatleriyle çakışır istemeye istemeye başka derslere yönelirdiniz.Seçmeli derslerde devam zorunluluğu olmadığından öğrencilerin okuldan kopuşları başladı.Başarılı öğrenciler 5 dönemde okul bitirebilirken başarısız öğrencilerin 9. hatta 10. dönemlere sarkmalarına şahit olduk.En sonunda eski sisteme dönüldü kalan artık öğrenciler mezun olabilsin diye bir dönemde çeşitli dümenlerle 80-90 kredi ders aldırılarak mezun edildiler sonuç ise tam anlamıyla fiyasko yiten giden gelecekler, harcanan öğrenciler vs.

Şimdi yepyeni nur topu gibi bir eğitim sistemi değişikliğimiz var.Sağolsun yüce devletlülerimiz biz vatandaşlarını düşünüp güya anti demokratik olan 8 yıllık eğitimi 2'ye bölüp 4 ekleyerek demokratlaştırıp 12 yıla çıkardılar.

Düzenleme teklifi verenler arasında bir adet bile numune niyetine eğitimle alakalı insan olmaması ve komisyonda %70-80 oranında değişmesine rağmen bana kalırsa bu güne kadar yapılmış en fena düzenleme olarak tarihteki yerini alacak.

Meslek eğitimi yönelimi vs diyerek imam hatiplerin orta kısmının açılmasını geçtim o yaştaki bir çocuğun yeteneğini nasıl tespit edip ona göre hangi alana nasıl sevk edileceği hala meçhuliyetini koruyor daha zihninde meslek namına hiçbirşey olmayacak çocuk doğal olarak velisinin isteği doğrultusunda belki ömür boyunca nefret edeceği bir alana yönlendirilecek.Bunun geri dönüşüde kolay değil zira çocuk 8 yıllık eğitimin ardından yönlendirildiği doğrultuda 3.kademede lise eğitimine geçecek al başına püsküllü belayı.

Sayelerinde artık çocuklarımız oyun çağı 5 yaşında kağıt kalem tutacak 9 yaşından sonra da bildiğin din eğitimi ile yoğrulacaklar.Hadi canım sende demeyin adım gibi eminim yaşanacaklardan şimdi 2.kademe 4.yıla din eğitimi paketi konuyor bunun içerisinde kuran dersi ve peygamberin hayatı işlenecek sanki zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi içinde yokmuş gibi.Laik vatandaşlar ,aleviler ya da başka dini inanca mensup insanlar bu dersleri aldırmak istemeyecekler bu seferde çocukları "dinsiz" olarak "fişlenecek" eğitim hayatları boyunca hatta belki daha ilerisinde de büyük sıkıntılara,baskılara, zulümlere maruz kalacaklar.Bazıları bu baskıya dayanamayıp mecburen "seçmeli" olan bu paketi seçecekler zamanla "seçmeli" din eğitimi de kalıcı hale gelecek.

Doğal olarak bu dersleri alırlarken kız ve erkek öğrenciler aynı sınıfta olmayacaktır sınıflar ayrılacak küçücük kız çocukları kuran derslerine girerken mecburen şimdiki iktidarın siyasal simgesi olan türbanla tanışacaklar.

Din paketini öğretecek öğretmenler konusu ayrı bir muamma şu an ki kadro sayısının yeterli gelmeyeceği kesin bu öğretmenler mevcutlar arasından mı seçilecek, diyanet kadrolarından milli eğitime din öğretmeni geçişi hızlanacak mı yoksa kpss ile mi alınacak belli değil.

9-10 yaşlarında bir çocuğun dini kavramları algılayabilmesi sorgulayabilmesi mümkün mü? O yaşlarda zihni beyaz bir defter gibi tertemiz olan çocukların kafaları bilimsel foğrular yerine doğmalarla dinsel hurafelerle doldurulacak.Böyle yetişen bir çocuk ileride bilimsel bir eğitimi kabullenebilir mi? Evrim teorisini anlatmaya kalksan kabullenebilir mi?

Öyle yetişen çocuğun ileride bilimsel düşünü kapasitesi Harun Yahya kitaplarını aşabilir mi?

Amaç belli çocuklar küçük yaştan başlayarak malum siyasi görüş tarafından doktirine edilecekler.

Bu düzenlemelere sahip çıkanların milli güvenlik dersiyle çocuklar askeri disiplinle doktirine ediliyor inklap tarihiyle Atatürkçü olmaya zorlanıyor diye yırtıan insanlar olması oldukça enteresan.

Peki buradaki çelişkiyi yalnız biz mi görüyoruz yoksa onlarda farkındalar mı acaba?

Ben dini eğitime karşı değilim hatta en rafine,doğru ve geniş kapsamlı din eğitiminin devlet tarafından isteyen ailelerin çocuklarına verilmesi taraftarıyım ancak bu kadar erken değil.Okullarda temel dinler tarihi,içerikleri ve felsefesi verilmeli ancak daha ileri eğitimler diyanet işleri tarafından mezhep ve din gözetmeksizin hali hazırda varolan kurslar yeniden düzenlenerek sağlanmalı.Çocukların kafalarının gerçekten çalışmaya,idrak etmeye ve birşeyleri sorgulamaya başladığı zaman yani lise çağlarında.

Demokratikleşmeyi asıl olması gerektiği yerde üniversitelerde sağlayamamış,rektörlerini öğrencilerin de ciddi söz sahibi olduğu okul senatoları yerne anti demokratik bir şekilde yürütme eliyle sadece biat gözönünde bulundurularak seçerken ilköğretimde demokratikleşmeyi sağlama iddaası kimse kusura bakmasın hiç gerçekçi değil.

12 yıllık eğitimin gerektirdiği ek derslik,öğretmen açığı ve gereken yatırım miktarı konusuna girmiyorum bile.Şimdi 5-10 bin öğretmen alırken bin dereden su getirenler nereden,nasıl ve hangi kaynakla temin edecekler öğretmenleri?

Güya 28 şubatın izleri silinmiş olacakmış yeni yasayla iyide kardeşim bir askeri müdahale sonucunda memlekete gelmişsede faydalı olmuş 8 yıllık eğitim düzenlemesi. Kız çocuklarında bilhassa okullaşma oranı tavan yapmış Türkiyenin toplam eğitim yılı seviyesi yükselmişken sırf senin askere olan gıcıklığın ve din eğitimi sevdan yüzünden neden sabinin geleceğiyle oynuyorsun?

3-5 oy kazanmak, tabana bir selam çakmak uğruna bu kadar kolay mı bir ülkenin geleceğini ayaklar altına almak?

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa