Ne Mutlu Türküm Diyene

12 Nisan 2012 Perşembe


Dücüşne Örlüzgüğü

Ne kadar enteresan değil mi? Bir kelimenin ilk ve son harfleri aynı kaldığı sürece içindeki harfleri istediğiniz gibi yer değiştirtebilirsiniz ve insanlar bunu doğru okuyabilirler.

Bizim memlekette de düşünce özgürlüğünün hali bu adı var ama içeriği biraz farklı.

Altında imzamız bulunan avrupa insan hakları sözleşmesinin 10.maddesi der ki "Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, kanaat özgürlüğü ile kamu otoritelerinin müdahalesi ve ülke sınırları söz konusu olmaksızın haber veya fikir almak ve vermek özgürlüğünü de içerir." Aynı avrupanın insan hakları mahkemesi bu bildirilen görüşlerin kapsamının incitici dahi olsa ifade özgürlüğü sınırları içinde kaldığını söyler.

Bu bilgileri bir kenara yazalım ve gelelim esas meselemize ;

Fazıl Say
Fazıl Say twitterde bazı ifadeler kullanmış."*”Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?”*"Ben ateistim :) diğer yarısını bilmem :))"*"Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum." diyeceksiniz ki ne var bunda twitterde buna benzer zibilyon tane tweet bulabiliriz tabi bulabilirsiniz ama bir farkla onlar için suç duyurusunda bulunulmuyor ve savcılar bu tweetler hakkında soruşturma açmıyor.

Muhteremin biri bu tweetlerden rahatsız olmuş hesapta Fazıl Say bu tweetlerle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “dini değerlere hakaret” eyleminde bulunmaktaymış vay anasını sayın seyirciler Ateist olduğunu açıklamak başka dinin mensuplarını rencide ediyormuş meğer.E o zaman aynı mantıkla yola çıkarsak birinin "elhamdülillah müslümanım" demesi de bu ülkede yaşayan hristiyan,yahudi,budist,animist,şamanist,paganist,spritüalist,satanist ve ateistleri rencide etmez mi?

Nasıl bir mantıktır nasıl bir kafa yapısıdır bu anlayamadım.

Yarın bir hristiyan çıkıp dese ki başbakan bir açılış yaparken bismillah diye başlıyor neden "in nomine patris et filii et spiritus sancti"(baba oğul ve kutsal ruh adına) demiyor bu beni rencide etti ne diyeceksiniz bu davadan sonra?

Televizyonlarda hemen hemen her gün abidik gubidik tartışma programlarında masonlara,yahudilere farklı etnik kimlikteki insanlara cayır cayır saydırıyorlar bir allahın kuluda soruşturma açmıyor “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “dini değerlere hakaret” suçlamasıyla neden peki? Bu ülkede sadece müslümanlar mı yaşıyor hayır o zaman bu çoğunluğa verilen imtiyaz neden diğer dinlerin mensuplarına da verilmiyor?

Nerede adalet? Nerede ifade hürriyeti?

Suya düştü. Su nerede? İnek içti. İnek nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı, bitti, kül oldu.

Gökten 3 elma düşmüş üçüde adaleti arayanların
ve ifade özgürlüğü isteyenlerin kafasına denk gelmiş...

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa