Ne Mutlu Türküm Diyene

12 Şubat 2012 Pazar


Nasıl gazeteci olunmaz

İş bu hususta ahkâm kesmek için yeterli bilgi birikimin var mı diye sorarsanız iyi kötü mürekkep yalamış bu mesleğin erbabı olan pek çok usta ve deneyimli gazeteciyi düzenli olarak okumuş ve halihazırda okuyan biri olarak birkaç lakırdı etmeye hakkım olduğunu söyleyebilirim.

Kahramanımızın ismini zikretmeyeceğim ama gündemi takip eden biriyseniz mutlaka kim olduğunu yazının ilk satırlarından sonra şıp diye anlayacağınızı düşünüyorum.

Bir gazeteci siyasetçinin "dindar olmasınlar da tinerci mi olsunlar" beyanatının ardından programına çıkarttığı tinerci çocukla söyleşini yapar akabinde siyasetçiden gelecek tepkiden çekinmez.

Bir gazeteci işini yaptıktan sonra karşıdan gelen atara atar gidere gider kabilinden konuşmaları sineye çekmez hele hele bir siyasetçiden gelen "Şu gazeteciye bak, böyle gazeteci mi olur?" sözlerinin ardından "gazetecilik tamda budur" diyebilecek direyete sahipse eğer ölene kadar sözünün arkasında durur.

Bir gazeteci haklı olduğu bir konuda siyasetçiyle polemiğe girmekten çekinmez doğru bildiğini savunur.Polemiğe girdikten sonra "Böyle bir polemiğin içinde kaldım üzgünüm" demez.

Bir gazeteci polemiğe girdikten sonra yukarıdan gelen baskılara dayanamayıp "Ben dindar bir ailede büyümüş bir gazeteciyim. Annesinin başı örtülü bir gazeteciyim" diyerek kuyruğunu kıstırıp sızlanmaz.

Bu niteliklere sahip olmayan kişi basın kartını iade etmelidir.Tırsan,çekinen kişi gazeteci olamaz.

Şimdi tanıdınız mı kimmiş bu "gazeteci" :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa