Ne Mutlu Türküm Diyene

19 Şubat 2012 Pazar


İnsanlık birazda nasip meselesi

Ciddiyim artık böyle düşünüyorum insan olarak doğmuş olmak insan olmak için gerek şart değil biraz da çabalamak lazım bu sıfatı haketmek için.Eğitim sosyal çevre vs bir yere kadar içinden gelmeli,içinde olmalı belirli vasıflar ki insan sayılabilesin.

Hatta bana kalsa insan seçme sınavı bile yaparım arkadaş madem her otun,bokun,püsürün sınavı oluyor insanlığında sınavı olmalı haketmeyene kimlik verilmemeli.

Malesef toplumumuzda bol miktarda insan görünümlü değişik canlılar yaşamakta bunlardan kendimizi koruyabilmemizin bir yolu da henüz keşfedilebilmiş değil.

Malumunuz bir ara sahillerimizde özgürce dolaşan "Badem" adlı akdeniz fokumuz vardı.İnsanlar tarafından beslendikçe evcilleşti kaçmaz oldu hatta o kadar evcilleşti ki denizde yüzen insanlara eşlik eder aralarına karışır oyunlar oynardı tabi iser istemez arada bir bazı tatsızlıklar yaşanmıyor değildi neticede badem evcil vasıfları olsada sonuç olarak vahşi bir hayvandı.Sevimliliğine aldanıp dibine kadar girip kuyruğunu kanadını çekiştirenlerin birkaçına hatırı sayılır diş izleriyle dolu öpücükler hediye etmekten geri kalmıyordu.

Böyle olunca haliyle Badem'i rehabilite etmek ve insanlardan bir miktar uzaklaştırabilmek için koruma altına aldılar.Onun için deniz özel barınak yapıldı eğitmenler vasıtasıyla uğraştılar didindiler ve daha sonra hayvancağız rehabilite oldu diye salıverdiler.

badem
Aradan geçen zamanın ardından piyasaya Badem'in nasıl rehabilite edildiğine dair görüntüler ortaya çıktı.Rehabilitasyonla görevli muhteremler 1500 yıl öncenin hayvan eğitimi metotlarıyla Badem'i tabiri caizse döve döve eğitmişler meğer.Ellerinde bir sopa her kenara yanaştığında geçiriyolar hayvancağıza ben videosunu izledim lakin burada yayınlamaya içim elvermedi.

Çok vahşice vs diyemem yaralama falan yok fakat bir hayvansever açısından iç burkucu olduğu kesin bildiğin eziyet yahu daha ne olsun.

Gelmişiz 21.yüzyıla hala şiddetle,sopayla hayvan eğitiliyorsa pes yani.Başka yöntem bulamadınız mı bilader okuduğunuz onca okul,edindiğiniz onca tecrübe anca bu kadarına mı yetiyor pes yani...

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa