Ne Mutlu Türküm Diyene

22 Eylül 2011 Perşembe


Fenerbahçe neden "Büyük!.."

Fenerli-KadınBu gün ortaya çıktı ki bazı diğer takımlı arkadaşların Fenerbahçe stada kadın kılığında erkek soktu diye iddaa ettikleri kişi gerçekten kadınmış :) Bu gelişmenin üzerine kadıncağız üzerinden Fenerbahçe'yle dalga geçen bazı zibidiler resmen g.t oldular.Yazık o değil olan kadıncağıza oldu bir grup tarafından resmen aşşağılandı.Merak ediyorum bu fotoğrafın aslı astarı nedir diye araştırmadan gazetesine yollayan "gazeteci"lerle ve ayrıca araştırmadan yayınlayan "gazete"ler bu eşekliklerini nasıl affettirecekler.

Hıncal Uluç'u pek sevmem aşırı bulduğum pek çok tarafı var ama şu son yazısı o kadar anlamlı ki köşe yazılarını yayınlama adetim olmamasına rağmen paylaşmadan edemeyeceğim.

Fenerbahçe neden "Büyük!.."

Galatasaray tribünlerine yıllardır şaşarım ve yazarım.. Aslında bizim evde de durum pek farklı değil ya..
Galatasaray, bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük futbol başarılarına ulaşmış kulübüdür. İki Alman, iki İtalyan, iki İngiliz, iki İspanyol Şampiyonunu geçerek ulaşılan Avrupa ve Süper Kupa Şampiyonluk kupaları, bu kulübün müzesinde durmaktadır. Bu başarının yanına yaklaşan Türk Futbol Takımı yoktur.
Ama Galatasaraylılar'da Fenerbahçe kompleksi bitmez.. Çatladıkapısporla oynarlar.. Takım galip duruma geçer geçmez, Fener'e sövmeye başlarlar, korolar halinde..
Fener akıllarından çıkmaz..
Nedir bu aşağılık kompleksinin sebebi, anlamam.. Anlamazdım.. Ama galiba artık gözümüze soktular..
Galatasaray, yepyeni bir yönetim, yepyeni bir hoca, yepyeni bir takımla, yepyeni bir statta sezonun ilk maçını yaptı ve dolduramadı.. Arena'da 15 bin boş yer vardı..
Cezalı, geleceği karanlık, tarihinin en bunalımlı günlerini geçiren Fenerbahçe'nin stadı ise, salı gecesi, bir festival, bayram yerini andırıyordu.
Federasyonun ceza sistemini, hem de ceza uygulanmaya başlamışken değiştirmesi hukuk, kadını "Seyirci" saymayışı ise, sosyal anlayışlarıma ters. İlke olarak hala karşıyım. Kadın yazarlardan da, bir tek Rahşan Gülşan tepki gösterdi, "TFF, kadın erkek eşitliğine inanıyor mu" başlıklı yazısıyla HaberTurk'te.. Gerisinde ses yok..
Ama gördüğüm manzaraya bayıldım.. Hemen hepsi Fener forması giymiş, ya da en azından kaşkolu bağlamış 41 bin kadın ve çocuk, stadın içinde, içeri girmesi yasak binlerce erkek de, çevreleyen sokaklardaydı. Evlerinde TV başında maçı izlemek yerine, stadın etrafında toplanıp, maç boyu tezahüratlarını içeride duyurarak, futbolcularına "Sizi asla yalnız bırakmayacağız" demenin bundan güzel ifadesi olur mu?.
Fenerbahçe Stadı'nın iki haftadır dışında görünen kalabalığı, Galatasaray yıllardır içerde bulamadı.
İçerdeki güzellik, coşku ise anlatılmaz.. Tarihi bir manzaraydı..
O kadar mı?.
Fenerbahçe hisse senetleri borsada her zamankinden fazla alıcı buluyor. Para kazanmak için değil, kara günde kulüplerinin yanında olduklarını göstermek için satın alıyor, Fenerliler..
Fenerium mağazaları mal yetiştiremiyor, taraftara.. Messi'yi transfer etseler bu kadar forma satamazlardı.. Zor gününde kulübün hem de nasıl yanında olduğunu göstermek için alıyorlar.. Giyecek gömleği yok belki ama, Fener forması alıyor.. Bir tane değil.. Gücü yettiğince.. İki tane.. Beş tane.. On tane alan biliyorum.. "Büyük" ne demektir, sporda?.. Taraftar demektir.. En önde, en başta taraftar.. Tarih, kupalar, müzeler sonra gelir..
Özellikle bu Fener'in en kara yılı gösterdi ki, en kara gün dostu, en tutkun, en sahiplenen taraftar Fenerbahçe'dedir..
Galatasaraylılar, kıskanmasın, gıpta etmesin, komplekslere düşmesin de ne yapsınlar?.
Ne yapacaklarını biliyorum. Her zaman yaptıklarını..
Şimdi de bana sövecekler!..
Sövmek kulübü büyütmüyor, küçültüyor oysa..


Anlayana...

1 Yorumgaçlı Okurcan:

ifellinlaw on 22 Eylül 2011 17:07 dedi ki...

vuuuhuuu:D:D

yazıya bayıldım:)

kardeşim de o resimle dalga geçen dallamalardan biriydi..kapak oldu ona da:D

ya böyle taraftara sahip oldukça sırtımız yere gelmez.:D

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa