Ne Mutlu Türküm Diyene

16 Eylül 2011 Cuma


Ele verir talkını kendi yutar salkımı

Arap Baharının ardından yaşananlara dair bir iki kelam yumurtlamak elzem oldu.İş bu baharın yaşandığı coğrafyalar diktatöryal düzenlerin olduğu yerlerdi.Amaç diktatörleri devirmek yerine halkın iradesini egemen kılmaktı.

Halkın iradesinin yönetime tam anlamıyla dahil olabilmesi için bir değişim şarttı artık ne kadar dışardan destek aldılar bilinmez kendi başlarına devrim yapmaya kalktılar iyi kötü başarılı oldular.Eski tiranların yerinde şimdilerde yeller esiyor ama devrimi gerçekleştirenler de henüz tam anlamıyla bir düzen oturtabilmiş değiller.

Geriye devrime direnen Suriye kaldı çok sürmez bu senenin sonuna yada önümüzdeki yılın baharına Esad ailesi de Suriye'den kaçmak zorunda kalır zira batı şu anda hali hazırda gerçekleştirilmesine yardımcı olduğu devrimin oturması için Libya,Tunus ve Mısır'la ilgilenmekte.

İran
'ın orta doğuda şii ittifakı yapabileceği neredeyse tek ülke Suriye'de sünnilerin eline geçirilip iran hepten yalnız bırakılacak gibi görünüyor.

Enteresandır devrimin gerçekleştiği ülkelerde az da olsa halkın sözü dinlenirken halkın sözünün hiç geçmediği, kaale bile alınmadığı islami krallıklara nedense uğramadı bu bahar :) İnsanların birazcık özgürlük için ayaklandığı ufak prensliklerde ise kanlı şekilde bastırıldı hareketlenmeler batı yine görmedi.

Araplar ne yaparsa yapsın biz kendimize bakalım diyeceğim ama bizim necip milletimizin seçtiği muhteremler arap baharı coğrafyası turuna çıkmışlar araplara demokrasi lakiklik satma gayretindeler.Seksen yıldır laiklik karşıtı olmuş bir kitlenin politik liderini Mısır'da laiklik tüccarlığı yaparken "laiklikten korkmayın" derken duyacağımı rüyamda görsem inanmazdım ama oldu.İnsan ister istemez müztehzi bir ifadeyle sırıtmadan edemiyor nerdenn nereye demekten geri kalamıyor :)

Bu arada onları iktidar yapan kitlede bir anda laiklik yanlısı oluvermesin mi :) O gaz ve ne yapacaklarını bilememenin verdiği telaşeyle adamlar Saltanat'ı kaldırıp Harf Devrimi yaptıktan sonra kalpakları kafalarına takıp Anıtkabir'i ziyaret yarışına gireceklerdi ki yandaş kalemler muhterem büyüğümüzün sözlerine açıklık getirme ona kılıf hazırlama işlemlerine başlayıp heyecanlanıp yanlışlıkla Atatürkçü olmaya niyetlenen halkı dizginlediler :)

Araplara demokrasi satan yurdumun güzide yöneticileri nedense bu demokrasiyi bize çok görüyorlar.Tek suçları Başbakanın konuşma yaptığı sırada parasız eğitim için pankart açmak olan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer 18 aydır tutuklu yargılanıyor.Bunun gibi belki yüzlerce örnek bulunabilir.

Araplara demokrasi havarisi olmak kolay sıkıysa halkına gerçekten demokrasi getir ama işlerine gelmez.

Türkiye'de ne kadar çok demokrasi, şeffaflık, hukukun üstünlüğü olursa ayaklarına çelme takan çok olur.Kafalarına göre yönetemezler memleketi.Bu yüzden değilmiydi yapılan 12 eylül referandumu Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yı ellerine geçirdiler rahatladılar.Şimdilerde ne Danıştay ne Yargıtay ne Sayıştay hükumetin iradesinin dışında karar veremiyor.

Bak HSYK nasıl bir anda Deniz Feneri savcılarının elinden alıverdi dava dosyalarını.Hemen hemen her davada kurumlara bilgi aktarılırken savcıların dava dosyasında kurumu ilgilendirmeyen yerleri kapatmalarını evrakta tahrifat saydı ve disiplin sürecini işletti.

Ben yazdıkça daldan dala atılıyorum en iyisi burada keseyim yazıyı Allah muhafaza bir anda Silivri yolunda bulabilirim kendimi neme lazım.

Varsın demokrasi ve laiklik arapların olsun bizi yönetenlerin bize tanıdığı haklar bize yeter ne de olsa Hedef 2023, durmak yok, uyumaya devam :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa