Ne Mutlu Türküm Diyene

9 Ağustos 2011 Salı


Ata sporu olarak Namus Bekçiliği

Ata sporu olarak sadece güreş cirit ve futbol üçlüsü var diyenlerdenseniz yanıldınız.Toplumda en yaygın ata sporumuz aslında Namus Bekçiliğidir.Taa bebeklik,çocukluk yıllarında zihnimize kazınınan bu olgu biz büyüdükçe genellikle daha da pekişerek fanatiklik boyutuna ulaşır.Küçükken ve delikanlıyken kendi ailemizin ve mahallemizin namusu ilgilendirir bizleri. O yüzdendir ki mahalle abileri vardır mahallenin kızlarına takılan gençleri itina ile ayıklarlar.Mahleye yeni taşınan ya da amacı sadece o bölgeden geçip gitmek olan insanları "kim la bu" edasıyla kesen tipleri görürseniz ki bilin bunlar o bölgenin namus bekçileridir.

İşte bu tipler zaman ilerledikçe mahallenin dar çevresiyle yetinmezler gittikler her noktada kendi ahlaki değerlerini çevrelerine sözlü taciz ve veya kaba kuvvet şeklinde dayatırlar.Mini etek giyen kızlara laf atan,sarkan da bunlardır aynı kızlara namus bekçiliği yapmayı,uyarmayı gerekirse şiddet kullanmayı kendine görev edinelerde.

Bu tiplerin hele birde "dindar" olanları vardır ki evlere şenlik.Ahlakçılığın dibine vurmaktan kendilerini alamazlar lakin 13-14 yaşında minicik çocukları "kadın" niyetine nikahlamakta beis görmezler vs vs

Neyse bende olayı tirada bağlamadan esas mevzuya geleyim geçtiğimiz günlerde yaşanan bir mevzu üzerne yazmaya başladım bu yazıyı.Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı PAV kadrosundaki Nurcan İbrahimoğlu antreman çıkışı yorgun argın otobüse biniyor üzerinde ise şort var.Otobüs oldukça boş ve kendisi yorgun olduğundan ayaklarını uzatma ihtiyacı hissediyor aradan bir müddet geçtikten sonra 40-45 yaşlarında bir eleman gelip önce ayağına vurarak taciz ediyor akabinde vay efendim sen toplumun ahlakını bozuyorsun diye bayan sporcuyla ağız münakaşasına giriyor ve abaratıp olayı darp boyutuna kadar taşıyor bunun üzerine Nurcan İbrahimoğlu telefonla polisi aramak istediğinde ise otobüstekilerden enteresan bir tepki görüyor başımıza iş çıkarma diyerek polisi bile aramasını engellemeye çalışıyorlar.Tabi bu arada saldırgan el sallayarak dalga geçercesine uzaklaşıp gidiyor.Haksızlığa uğrayan üstüne darp edilen kızcağızı savunacakları yapanı kıskıvrak yakalayıp polise götürecekleri yerde suçluyu kolluyorlar.Üzerine birde şikayet etmeye gittiği karakolda gördüğü ilgisizlik vs üzerine tuz biber ekiyor haliyle.

Çocukluğumuzdan beri bize itina ile empoze edilmiş bilinç altımıza resmen kazınmış bu saçma ahlakçılık yüzünden yaşanıyor bu olaylar.Hadi diyelim şorttan rahatsız oldu da nereden,hangi hakla müdahale etme cürretini kendinde buluyor bu dangoz? Biliyor başına bişey gelmeyeceğini de ondan.O yüzden oruç tutmayanda dayak yiyor bu ülkede,farklı giyinende farklı yaşayanda,farklı inananda.Yapanın yanına kar kalmayacağını bilseler akıllarının ucundan bile geçiremezler.Nurcan'a elini kaldıranı yakalasa polis mahkemeler savcılar derken hayatından bezse hatta hapis cezasını alsa şöyle 2-3 yıl gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlansa rezil rüsva edilse olur mu tekrar sanmam.

Adım gibi eminim kızcağıza ahlak bekçiliği yapan vandal o otobüslerde fortçuluk yapıyordur,elalemin karısını kızını kesiyordur hatta fırsatını bulsa tecavüz bile edecek kapasite var belli.

Hadi bu olayda şort var diyelim e yarın öbürgün başka bir kadının başı açık diye dayak yemeyeceği ne malum? Belki yiyor ama bizim haberimiz olmuyor medyanın hali ve sansürün boyutları ortada.

Bu tipleri ben anlamıyorum nasıl çürük bir ahlakları varsa en ufak şeyden bozuluyor :) Şahsen benim karşımda birisi istediği kadar açık saçık giyinsin umrumda olmaz.Belki ilk karşılaştığımda dikkatimi çeker ama sonra kafamı döner işime gücüme bakarım.

Cidden eğer birinin ahlakı,namusu bir şort yüzünden bozulabiliyorsa ağır abaza ya da ciddi manada sapıktır.

Benim asıl üzüldüğüm saldırıya uğrayan kızcağıza kimsenin yardm etmemesi hatta saldırganın yakalanmaması için köstek olmasıdır.Hiçbirinin aklına gelmiyor aynı şekilde saldırıya uğrayan belki bir gün benimde kızım,kardeşim,karım olabilir diye.

Toplum böyle saçma bir şekilde bozulmamalı.

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

ahh ahh neleri var. otobüste yakaladığım fotçuları anlatırken "sana noluyo belki kız da istiyordur" diyenlerle bile karşılaştım. ağır konuşucam sustum.

Bunlar namus bekçisi kesiliyolar ama kimi koruyup kime bekçilik yapmaları gerektiğinin farkında bile olamayacak kadar angutlar.

cemo on 10 Ağustos 2011 15:39 dedi ki...

Boşver ağır konuşma herkes hakettğini bulur bir gün.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa