Ne Mutlu Türküm Diyene

6 Ekim 2010 Çarşamba


Yeni Nesil Aydın Tiplemesi

Kafein
Bir dünya kitabı okudunuz hatmettiniz marks,engels,Fukuyama acımadınız ezberlediniz "Aydın" sıfatını haketmek istiyosunuz sadece okumak yetmez Yeni devrin trendi Atatürk ve Dönemine eğer maça yemiyorsa İsmet İnönü'ye saldırmak.Bu iki eylemden birini sürekli yapmıyorsanız "Aydın" sayılmıyorsunuz.Ne televizyonlarda programlara çıkabiliyorsunuz ne de "yeni" medya da köşe sahibi olabiliyorsunuz.Mümkünse Fetullahçı,eski "sol"cu,liboş,dinci olmalısınız.Hele Atatürkçü,Kemalist,ulusalcı,milliyetçiyseniz o sıfata imkansız ulaşamıyorsunuz.Haftada bir kurulduğunuz köşeden kuruluş dönemine çakmazlısınız.Kemalist ve Milliyetçinin hayatta yapamayacağı bişey.

Acı olan bu "Aydın"ların yazdıklarından etkilenip onlara inanan bir kitleninde oluşmaya başlaması.Bu inanmış kitleden biriyle herhangi bir sosyal paylaşım platformunda karşılaştığınızı anlamanın en kolay yolu sözlerindeki ama bu "Resmi Tarih" yalanıdır klişesi.Arkadaşlar üşenmemişler belgeleri ve bilgileri eğip bükerek ojektif bir bakış açısından tamamiyle uzak şekilde kendilerine "Alternatif Tarih" yaratmışlar.Hesapta bizim bildiğimiz tüm tarihi gerçekler yalanmış zira hepsi "resmi tarih" anlayışı içinde yazılmışlar.Allah Allah adadolu'ya biz 1071 de değil heralde 1800'lerde girdik haberimiz yok yoksa İstanbul'u Fetheden Fatih Sultan Mehmet değilde Kavalalı Mehmet Ali paşa mıydı? Belkide biz Kurtuluş Savaşı bile yapmamışızdır toplu bir halüsünasyon görmüşüzdür.İngilizler,Yunanlılar,Fransızlar,İtalyanlar yurdun dörtbir köşesini işgal etmemiş bize yardıma gelmişlerdir bizde daha sonra onlarla oturup 5 çayında yaptığımız muhabbetler neticesinde kibarca kapıyı göstermişizdir olamaz mı? Belkide onlar sıkılıp gitmişlerdir.Aslında Ermeni çeteleri müslüman ahaliyi van sokaklarında kesmemiş camilere doldurup yakmamıştır biz ermenilerin gözü üzerinde kaş olduğundan tehcir etmişiz bu tehcir sırasında da canımız sıkıldığından katledivermişizdir.

Ermenileri tehcir etmekle itham ediliriz ama bizim balkanlardan tehcir edildiğimiz hiç söylenmez.Hatta Türk milliyetçiliği yapanların aslında Türk bile olmayan balkan göçmenleri olduğunu söyleyebilecek kadar dengesiz,müfteri ve kara cahildirler.O kadar okumuş adamların evlad-ı fatihanlardan haberinin olmaması beklenemez.Bu kadar eşşeklik ancak tahsille mümkündür başka açıklaması yok :)

Yeni "Aydın" arkadaşların ayrı bir merakı da Kuruluş döneminde demokrasi aramak.Bu günün demokrasi anlayışıyla o günü terazinin kefesine koymak.Yok efendim neden çok partili hayata geçilmemiş yok efendim devrimler tepeden inmeciymiş,halka sorulmamışmış yok kurucular jakobenmiş.Hani insan biraz tarih bilmese inanacak yahu dünyada kaç devrim halka sorulup yapılmış ki? Fransız devrimi jakoben değil midir? Rus Ekim devrimi jakoben değil midir? Hangi devrimde yapılacaklar halka sorulmuştur?

Tarih 20'lerde 30'larda iken kaç demokrasi vardı dünyada? İstiklal mahkemelerinde masumlar gümbürtüye gitmişde bilmem ne.Hangi devrim sırasında masumlarda gümbürtüye gitmedi ki? Robespiyerin giyotininin sonunda kelle dağları olmadı mı?,ekim devriminin akabinde binlerce devamında sibiryaya sürülen yüzbinlerce insan ölmedi mi? Ayrıca dünyanın neresinde kuruluş devri bu kadar fütursuzca eleşirilmekte merak ediyorum.Hani kötü niyetli olsam cumhuriyete düşmanlar diyeceğim ama dilim varmıyor.Arada bir düşünüyorum keşke Atatürk'ün hiç varolmadığı paralel bir evrene geçip bu gün Türkiye'nin durumu ne olurdu bir görsek.Pakistan "demokrasisi" ya da mısır "demokrasisi" mi olurdu yurdumuz 5-6 parça mı olurdu bir yaşayarak öğrensek.

Mevzu günümüze gelince geçmişte demokrasi arayan beylerin nedense demokrasiyle yakından uzaktan alakası yok.Silivride herhangi bir sağlam delillere dayalı suç isnadı bile olmadan yıllardır yatan insanlara karşı usulü boşverin amaç ulvi diyebilecek kadar arsızlar.Usulsüz mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerin metinleri,gizli olması gereken davaların ifadeleri köşelerinde ve gazetelerinde çarşaf çarşaf yayınlanarak haysiyet katilliği yapılmakta.Sadece soruşturulan insanları bile kafadan hapislere mahkum ederek hem savcı hem hakim olmakta bir beis görmemekteler.

Bu yeni tiplemelerin hemen hemen hepsinin ortak noktası iktidarın beslemeleri olmaları.Tabi iş usulüne uygun olsun diye arpalıklardan doğrudan para almıyorlar.Yurtdışında yapılan konferanslardan katılım ücretleri, eşe dosta sağlanan ayrıcalıklar,piyasada yazamayacak insanların gazetelerde "abilerin" yardımlarıyla tuttukları köşelerle oldukça semirmekteler.Bu muhteremler herşey olurlarda bir tek Türk olamazlar Hrant ölür Ermeni olurlar,Bir papaz ölür hristiyan olurlar ne diyeyim Allah Bülent Ersoy'a uzun ömürler versin...

Bu yazıyı okuyan omzundan arkaya tuz atsın,etrafında 10 kere dönsün rüyasında demokrasiyi görüyor yapmayanın poposunda sivilce çıkıyor.Denedim %100 çalışıyor.

4 Yorumgaçlı Okurcan:

kepazeyim on 6 Ekim 2010 22:32 dedi ki...

Tuz atmadım, sonucunu bekliorum, son günlerde bu yazının aydın ve tarih ayağını sıkça dile getiriyorum ben de.

zey0zey on 7 Ekim 2010 04:33 dedi ki...

hay ağzını öpeyim !

LoLLa on 7 Ekim 2010 07:22 dedi ki...

ahsuahsushasus öldüm gulmekten len ahsdushsushs kısmet war bak bak dio allaaam haushsushsushas of

cemo on 7 Ekim 2010 08:03 dedi ki...

Kepazeyim mümkün mü olardan bahsetmemek über zekalarıyla millete tepeden bakan eğitimli eşeklerden.

zey0zey beğendiğine sevindim :)

LoLLa karikatür süper di mi :)

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa