Ne Mutlu Türküm Diyene

28 Ekim 2010 Perşembe


Çevre artık devlet eliyle yokedilecek

ikizdere
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87.yılını kutladığımız şu günde aslıda daha güzel bir konuya değinmek isterdim ama maalesef bizi yönetenler buna izin vermiyorlar.

Daha önce İkizdere'de yapılması düşünülen çevre katliamından bahsetmiştim.Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu sağolsun ikizdere'yi doğal sit alanı ilan ederek yapılmakta olan hidro elektirik santrallerini engellemişti.Böylece elimizde bulunan en güzel vadilerden ve ekolojik sistemlerden birisi,tabiat harikası kurtulmuştu ama sevincimizin gursağımızda kalması uzun sürmedi tabiki.

Hükumet meclise sunduğu yeni kanun değişikliğiyle doğal sit alanı ilan etme yetkisini Çevre ve Orman Bakanlığına devretmeyi düşünüyor.Şimdiden hepimize geçmiş olsun artık anadolunun ekolojik sistemleri için el fatiha diyip cenaze namazına durmamızın zamanı geldi.Zaten hali hazırda yurdun nerdeyse %20-25 lik kısmını madencilere peşkeş çekenler bu değişiklikle geri kalan koruma altındaki bölgeleride tarumar edecekler.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararlarıyla korma altına alınmış her yer yeniden değerlendirilecek.Yeni yapılacak değerlendirmenin nasıl olacağıda ortada hes'lere son gaz devam.Yurdun tüm ekolojik hazineleri artık özel sektör için devlet eliyle kullanıma açılacak.Netice itibariyle yapılacak yasal düzenleme tabiat üzerinde yıkıcı etkilere yol açacak.

Millet doğal dengeyi sağlamak için senelerce yırtınırken biz kendi ellerimizle doğamızı neden tahrip ediyoruz.Neden neden neden...

Para hırsı bu kadarmı kör etti gözlerimizi?

Ne zaman anlayacağız bizi yaşatanın çevre olduğunu? Kızılderililerin asırlar önceden dediği gibi "Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak." ama sanırım biz anlayamayacağız.

İyi uykular Türkiye durmak yok doğayı tahribe devam.Paralar gelecek yeşil yeşil vesselam...

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Unknown on 29 Ekim 2010 13:40 dedi ki...

İkizderenin bu kurumuş haline bakıp bir şey anlamayanlar derenin önceki halini benim bloğumda oy dere ikizdere adlı post umda görebilirler.duyarlılığın için teşekkürler sevgili cemo.bir şeyi daha belirtmek istiyorum
bilerek yada bilmeyerek yaptıkları yanlışlarla
ülkemize zarar verenler,ikizderenin sit alanı olmaktan çıkarılması durumunda gelecekte hesap vermekte zorlanacaklardır.

cemo on 29 Ekim 2010 14:03 dedi ki...

Hüseyin Usta merak etme o şerrrefsizler o kadar akıllıki görevi kötüye kullanma suçunun cezasını düşürmek için kanun teklifi hazırlıyorlar :) Minareyi çalan kılıfını hazırlar hesabı.Yarın öbür gün milli bir iktidar başa geçip hesap sormaya kalktığında kendilerine getirdikleri aflar ve ceza indirimleriyle yırtmış olacaklar...

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa