Ne Mutlu Türküm Diyene

12 Ağustos 2010 Perşembe


İkizderede çevre katliamı var farkındamısınız?

ikizdere
Karadeniz gibi doğasının güzelliğiyle insanı büyüleyen el değmemiş ormanlarıyla ülkemizin ciğerleri konumunda olan bir bölgeye HES'ler (Hidro Elektirik Santrali) kurmak suretiyle kelimenin tam anlamıyla bir çevre katliamı yapılıyor.Rize - ikizdere'de zevahiri kurtarmak için 3 kuruş kazanç olsun diye geleceğimiz yokediliyor.Dereler su tutulması sebebiyle neredeyse kurumuş durumda tabi bununla beraber doğal yaşamda bundan ekileniyor.Bitki örtüsü bir süre sonra kalıcı olarak bozulacak.Yetkililerin tabiat bozulmayacak demelerine bakmayın kocaman bir yalan.

Tepkisiz kalmayın.

Ünlü bir kızıldereli sözünde olduğu gibi "son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak"

Umarım bizde bir gün anlayacağız onu umarım o noktaya gelmeden farkına varırız.

4 Yorumgaçlı Okurcan:

celly on 12 Ağustos 2010 11:50 dedi ki...

karadenizimizin yeşilliği elden gidiyor desene:( kesin etkilenir tabi doğa etkilenmez olur mu? milletin içini rahat edicekler ya güya o yüzden zarar vermicez diyorlar. mal herifler:@

cemo on 12 Ağustos 2010 12:28 dedi ki...

Ah keşke masallardaki gibi yalan söyleyince burnu uzasa insanların o zaman sokağa çıkabilirmiydi siyasetçiler minare boyu burunlarla :)

celly on 12 Ağustos 2010 14:03 dedi ki...

Haha hayal ettim de ne komik olurdu he. Lan yine uzatmışin burnu hayırdır yine neler söyledin millete derlerdi birbirlerine :-):)

cemo on 12 Ağustos 2010 15:16 dedi ki...

:)) güzel olurdu ama :))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa