Ne Mutlu Türküm Diyene

30 Temmuz 2010 Cuma


Arabesk Yavşaklık mıdır?

Fazıl SayFazıl Say gündenmden düşmüş olacak ki durdu durdu yine patlattı bombayı efendi hazretleri "Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum" buyurmuşlar kusura bakmasında halt etmişler.Tamam klasik müzik icraa ediyor olabilirsin oldukça üst seviyeye ve belirli bir kültüre hitap ediyor olabilirsin fakat bu sana başka tür müzik dinleyenleri aşşağılama hakkı vermez.Hele hele o müzik türüne yavşaklık diyemezsin.Bende öyle arabesk dinleyen biri değilimdir her türlü müziğide dinlediğim söylenemez ancak bu kadar elitist bu kadar faşist yaklaşımlarıda tasvip etmiyorum.Müziğin iyisi kötüsü olur bildiğim kadarıyla yavşağı biti olmaz.

Üzülüyorum böylesi çırpınışları görünce.Fazıl Say'ı severim siyasi görüşü ve duruşuyla ama olmadı be fazıl olmadı.

7 Yorumgaçlı Okurcan:

Caner on 31 Temmuz 2010 00:25 dedi ki...

Gebersin pislik.
Hiç sevmiyorum.

3üncü blog bu,bu yorumu yazdığım
40 kere söyleyince mi oluyordu?

celly on 31 Temmuz 2010 04:55 dedi ki...

Aman bu adamın ilk değilki bu yaptığı bir kaç defa daha böyle aşağılayıcı laflar söylemişti. sırf gündemde olmak için ona buna saldırıyor aklınca ama gözden düşürüyor kendini.

cemo on 31 Temmuz 2010 06:21 dedi ki...

@caner:Yok gebermesinde böylesi abukluklara da imza atmasın iyi bir klasik müzik sanatçısını kaybetmeyelim zaten nadir bulunuyorlar :)

@celly:Maalesef gündemde olma kaygısı yüzünden oluyor.Arabesk müziği aşşağılayarak nereye varabilirki sadece Arabesk dinleyenlerin tepkisini çeker bir iki goygoycu çıkar sırtını sıvazlar 3 gün sonra unutulur...

UykusuZ on 2 Ağustos 2010 01:53 dedi ki...

helal olsun ona, ne kadar da doğru söylemiş. Burda kasdedilen müzik değil, kültürdür,
susan, işine gelince her bi dalaverayı yapan ancak şehit cenazelerinde en büyük milliyetçi kesilen cahil kültüredir o söylem,
silivride milletinn anası ağlarken, google search yapamıyorum diye sokağa dökülen kültür yozlarınadır o söylem,
Ülkesinin aydınları tek tek içeri alınırken ses etmeyen ama hükümet yalakalığına gelince en önde koşan, tüm toplumun kabülü sanatçı müsvettelerinedir o söylem.
Dünyanın kabülü bir sanatçının "gündemde olmak" gibi bir endişesi olmadığı gibi, vatanseverliğine , endişe etmesine, bu ülkede yaşamasına, düşünce üretmesine bu kadar muhtaç olduğumuz ve herkesin sustuğu bir dönemde konuşma cesaretine sahip bu insanlara şükretmemiz gerekirken malesef yorumlarınızı okuyunca, adama katılmaqmak mümkün mü?
Yıllardır, saçma sapan dizilerle, magazinlerle yozlaştırılan beynimiz, onlar gibi çalışmaya alışmış, tanımadan, bilmeden, okumadan, araştırmadan at gözlükleriyle , aynı yandaş medya veya milletvekilleri ağzıyla , kısıtlı, sokakağzıyla yorumlar olmuşuz.
Fazıl say ne elitisttir, ne faşisttir, bu ülkenin çok yükseklerde olması gerektiğine inanan, ülkesinde dönenlere ses çıkaran, susmayan, adaletsizliğe karşı çıkan , ülkesi için kaygı duyan bir aydındır.
Okumanız, haberdar olmanız, susmamanız dileğiyle

Üfürükten Prenses on 3 Ağustos 2010 09:15 dedi ki...

Fazıl Say mı aydınmış.. Vay halimize o zaman ..!

cemo on 3 Ağustos 2010 12:08 dedi ki...

Aydın Kategorisine almam Fazıl Say'ı benim nazarımda sadece iyi bir müzisyendir.

UykusuZ on 28 Ağustos 2010 10:37 dedi ki...

ms doolittle in bloguna bir cevap yazmak için, buraya yazdığım yorumu okumaya geldim zira, Fazıl Sayın geçen gün Cüneyt Özdemirin programına bağlanarak, benim düşünmüş olduklarımı anlatarak beni yanıltmadığını gösterdiği için kendisine teşekkür ederim.
Sadece iyi bir müzisyen değildir , eserleri 5 kıtada yayınlanan, AB tarafından kültür elçisi seçilmiş bir müzisyendir. Fazıl Say'ın ailesini bir parça araştırmanı rica ederim böylece neden birçoğu susarken bir aydın duyarlılığı ile konuştuğunu kavrayabilirsin. Dün akşam haberturkte ünlü bir yazarımızı izliyordum, niçin evet diyeceğini açıklıyordu, her akşam 3 ünü 5 ini ntv-haverturk-trt de izliyoruz halimize bir zeval gelmiyor merak etmeyiniz prenses.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa