Ne Mutlu Türküm Diyene

29 Ocak 2010 Cuma


Dos Santos Galatasaray'a imza attı

Dos SantosBir Fenerbahçeli olarak birazda imrenerek izledim Galatasaray'ın başarısını.Premier Lig'den Tottenham Hotspur takımından 21 yaşında gencecik ve gelecek vaadeden bir futbolcuyu Dos Santos'u transfer ettiler Haldun Üstünel'i ayrıca tebrik etmek gerekli Jo'dan sonra şahane bir oyuncu daha getirdi.Son yıllarda türk futbol klüpleri doğru düzgün transfer yapamıyorlar bir türlü, kimi getirseler çürük çarık ama bu sefer farklı umarım başarılı olabilirlerde lige biraz olsun renk gelir 2-3 yıldır doğru düzgün futbol izliyemiyoruz.Ne Fenerbahçe,ne Galatasaray ne de Beşiktaş adam akıllı top oynayamıyorlar belki bu sefer yeni transferlerle Galatasaray biraz silkinir ona bakarak dğer takımlarda futbol oynamak zorunda kalırlar.Yoksa böyle üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi oynanan futbolla nereye kadar.

Giovanni dos Santos Kimdir?

Tam adı:Giovani Dos Santos Ramírez
Doğum tarihi:11 Mayıs 1989 (1989-05-11) (20 yaşında)
Doğum yeri:Monterrey, Meksika
Boyu:1,74 m.
Mevkii:Orta saha

Kariyeri:

Barcelona

2001 yılında Meksika kulübü Monterrey alt yapısında futbola başlayan Dos Santos 1 sene içinde Barcelona takımının dikkatini çekti ve 2002 yılında Barcelona alt yapısına geldi. 2006 yılına kadar Barcelona'nın alt yapısında top koşturduktan sonra 2006 yılında Barcelona B takımında forma giymeye başladı ve burada 26 maçta 6 gol atmayı başardı.

Bundan sonra Barcelona’nın o zamanki teknik direktörü olan Frank Rijkaard’ın dikkatini çeken yıldız Barselona A takımına çağrıldı. 2007-2008 sezonunda ligde tam 28 maç oynayan genç yetenek ligin son maçında hat-trick yaptı ve bu sezon boyunca attığı bütün golleri bu maçta atmış oldu ve sezonu 3 golle kapadı. Ayrıca 6 asist yaptı. Aynı sezon 5 kez Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen Dos Santos 1 gol 1 asistle oynadı.

Tottenham

2008-2009 sezonunda Tottenham’a 6 milyon € karşılığında transfer olan Dos Santos sadece 7 maçta forma giydi. Henry Redknapp tarafından çok yetenekli bir futbolcu olarak nitelendirilen Dos Santos tecrübe kazanması için Mart 2009′da Ipswich Town takımına kiralandı. Ipswich Town’da 8 maçta oynayan Dos Santos 4 gol 1 asistle oynadı. Ipswich Town taraftarlarının gönlünde taht kuran oyuncu yeni sezonda tekrar Tottenham’a döndü ama yine pek forma şansı bulamadı.

Milli Takım kariyeri

Milli takım kariyerin ise parlak bir oyuncu olan Dos Santos 16 yaşında U-17 takımında forma giymeye başladı. 2007 yılında yani 18 yaşında 20 yaş altı takımına çağrıldı ve aynı yıl Meksika Milli Takımı’nda da forma giydi. Toplam 22 kez A milli takımla maça çıkan Dos Santos 5 gol ve 10 asiste imza attı.

Wikipedia'dan alıntıdır.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa