Ne Mutlu Türküm Diyene

28 Aralık 2009 Pazartesi


Yılbaşı Kutlamak Caizmidir Hocam?

Böyle bir başlık açacağım hiç aklımdan geçmezdi ancak hürriyette okuduğum bir haber üzerine yazmak şart oldu kanaatindeyim.Günlerden pazartesi ve işsiz olmama rağmen pazaretsi sendromu yaşamaktayım,üstüne üstlük birde Antalya semaları yağışlı fena halde yağmur yağmakta.Habere göre Güzide yurdumuzun bolu vilayetinde şehrin muhtelif yerlerindeki ev ve işyerlerinin posta kutularına yılbaşı kutlamanın caiz olmadığı hatta günah olduğuna dair tebliğler konmuş


“Noel ve yılbaşı gecesinde kadın- erkek açık kıyafetleriyle dans etmek dinimizin ahlâk ve haya esaslarına aykırı olup haramdır. Ayrıca bu gece eğlenmek adına yüzlerce genç kızımız namus ve iffetini kaybediyor ve bunun dayanılmaz sonucu olarak bu gecede insanlar kendilerini içki, fuhuş, kumar gibi şeylerle kendilerini ve toplumu sonu felaketlerle bitecek acı sona getiriyorlar. Türkiye, yüzde 98'i Müslüman olan bir İslam ülkesidir. Durum böyle olunca bu millete İslam dışı yaşantılar yaraşmaz, bir Hıristiyan adetinin ihya edilmesi her Müslüman için manevi tehlikelerin ve inanca dayalı tahribatın en büyüklerinden ve en korkunç olanlarından sayılır. Bu gece tam anlamıyla bizi yaradan rabbimize isyan etmektir. Bu geceye meyil etmeyelim. Güya bu gece İsa'nın doğduğu geceymiş. Peki hiçbir peygamberin doğduğu günde içki içilir mi? Kumar oynanır mı? Kötü programlar seyredilir mi? Şarkı- türkü dinlenir mi? Bu gece İsa Aleyhisselam'ın doğduğu gece ise bu geceyi Kuran okuyarak, namaz kılarak, kısacası ibadetle geçirmek lazımdır. Bu gece kafirlere benzememek için bu gecede sakız dahi eve götürmemeliyiz. Şarkılı türkülü eğlenceli programları seyretmemeliz.”


Öncelikle söylemek gerekirse noel eşittir yılbaşı değildir.Yılbaşı 31 aralıkta noel ise 24 aralıkta kutlanır.Birisi yeni yılın gelişini kutlamak maksadıyla yapılır (hristiyan inancı değildir) diğeri ise Hristiyan inancı gereği Hz.İsanın doğum gününün kutlanmasıdır.İsteyen her ikisinide kutlayabilir (hristiyansa) Bu tebliği yapan arkadaşlar öncelikle bunu bilmelidirler.Cahilce saçma sapan konular hakkında tebliğ yapılmaz.Sen istiyorsan bu gecede namaz kıl,kuran oku ama başkasınada tebelleş olma.Kazandığın sevabı yemezsin en azından.

Türkiye islam ülkesi değildir. Laik,demokratik bir cumhuriyettir vatandaşlarının değil %98'i isterse %101'i müslüman olsun bu gerçek değişmez.Tüm dinlere eşit mesafededir.Böylesi bir devlette insanlar kendi dini,kültürel,vicdani ve ahlaki değerlerini başkalarını "Rahatsız Etmeyecek" şekilde özgürce yaşayabilirler kimse de karışamaz.

Bu bildiriyi yayınlayan arkadaşlara tavsiyem önce kafalarına biraz genel kültür bilgisi sokmalarıdır.Yoksa daha çok noel ile yılbaşını birbirine karıştırırlar...Bu konu hakkında yazılabilecek daha çoook şey var ama ne fayda.Bizim oğlan bina okur döner döner bidaha okur.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa