Ne Mutlu Türküm Diyene

13 Kasım 2009 Cuma


Marduk Gelmiş Neyime

MardukEfendim son zamanlarda arkadaşlar arasında pek sık tartıştığımız bir mevzuu bu.Marduk geliyormu gelmiyormu,geliyorsa eli boş mu geliyor yoksa bir kutu şeker ve lokumla bizden kızımız ay'ı istemeye mi geliyor? Hoşmu geliyor yoksa anamızı ağlatmaya mı geliyor?Kimleri aydınlanıcaz kimileri ise babalara geldik uzaylılar kestanemizi çizicek diyor kime inanacağımızı şaşırdık.Bu marduk olayının tarihçesine bakacak olursak teee binlerce yıl önce sümerler kitabelerine kazımışlar bu gezegeni,daha sonra mayalarda bu gezegenin seyrinden ve güneş sistemine girişinden bahsetmiş ve takvimlerini 2012 de bitirmişler.Bizim bilimadamlarıda ıras uydusuyla 1983'te keşfetmişler.Bu cisim hesaplara göre 2012'de gökyüzünde görülebilecek kadar yaklaşacakmış.Hatta ay kadar gözükecekmiş.Dünyayla münasebetleri 3600 yılda bir sefer bu kadar yakın oluyormuş vs vs.Marduk yüzünden başımıza neler geleceği muamma size alıştırma olsun diye aşşağıda bazılarının düşüncelerine yer verdim.Endişe etmeyin sınav yok:)İsteyen beğensin alsın dökümlü duranları seçin düdük gibi olanları,potluk yapanları almayın fabrikaya iade edicem.

Bunlar felaket senaryoları:


* Dünyanın Kuzey ve Güney manyetik kutuplarının konumları değişecek,
* Dünya ekseni 180 ile 240 derece değişerek Güneş’e olan sabit konumunu kaybedecek,
* Ekvator çizgisinin konumundan sapması ile iklim değişiklikleri baş göstermeye başlayacak,
* Ortaya çıkan manyetik çekim gücü, erimiş demir haldeki dış çekirdeği yer kabuğuna yakınlaştıracak ve tüm yanardağlar patlama noktasına gelecek.
* Manyetik titreşimlerin bozulması ile okyanusların altındaki su akıntıları durma noktasına gelecek ve zamanla ısınan-durağanlaşan su, deniz yaşamına imkân vermeyecek,
* Büyük parçalar halinde erimeye devam eden kutuplar yok olma noktasına gelecek.
* Dünyanın değişen ekseni ile güneşe tekrar konumlanması ve kuzey manyetik kutbunun Siberya’ya kayması, bugün çöl ve kurak olan alanları su cennetine çevirecek.
* Kutupların erimesi ile okyanuslara yayılacak tatlı su, ısı-tuz dengesini bozacak ve golfistrm akıntısının durması ile başta Kuzey-Batı Avrupa ve Kuzey-Doğu Amerika olmak üzere birçok coğafyada dondurucu soğuklar baş gösterecek,
* Yer kabuğu altındaki lav ve yer katmanlarının hareketleri ile depremler görülmeye başlayacak ve şiddetleri ile sayıları Marduk yaklaştıkça artacak.


Marduk

Bunlarda Polyannaların fikirleri:

*Mayalardan kalan bilgiler doğrultusunda Dünya’nın içine gireceği altıncı Güneş Dönemi’nin tam bir aydınlanma ve barış safhası olacağına inanan insanların sayısı hiç az değil.

*İnternette sayısız sitede gruplaşan insanlar, 2012’de insanlığın uzaylı ırklarla sonunda tanışacağını ve uzayın birçok köşesinden gelen ırklar ile kusursuz bir barış sürecinin başlayacağını düşünüyorlar.

*Dünya’nın içine gireceği yüksek titreşim frekansları ile evrenselliğin; bilim, tıp, arkeoloji ve sanatın tavan yapacağı yeni bir rönesans devrinin başlayacağını öngörüyor.


Buyrun istediğinizden yakın.Elalem neler tartışıyor birde bize bakın kim kimi kesmiş,kim kimi mıncırmış,işsizlik diz boyu,borçlar gırtlağa dayanmış,Kürtsel açılım yapsak mı yapmasakmı diye tartışıyoruz,Sahil yolu yapıyoruz deniz alıyor,ev yapıyoruz sel alıyor,Trafikte her sene orta boyutta bir şehir kadar adam ölüyor,Hızlı tren yapıyoruz 2.seferdir kaza yapıyor sebebide normal tren yoluna geçmesi ulan treni hızlı yapıp normal raydan geçirmeye kalkanların olduğu bir ülkede bu marduk tatavası biraz fantazi bence...

Kendi fikri olanlarda bi zahmet yorum bıraksın bakalım siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa