Ne Mutlu Türküm Diyene

19 Ağustos 2009 Çarşamba


Depremzedelerin çilesi

deprem konutlarıSaddam Hüseyin denen "rahmetli" lavuğun şu alemde belkide hayırla anılabilecek tek yapıtı olan izmit'in arızlı ilçesindeki deprem konutlarında vukuat var efenim.Güya bu konutlarda oturma süresi varmış ve bu dolmuş e dolunca ne yapacaksınız depremle zaten yeterince zedelenmiş psikolojisi ömrü billah düzelmeyeck halkı konutlardan atarak hepten manyak edeceksiniz.Sıkı duralım bu konutlardan çıkacak insanların yerine Emniyet Müdürlüğü ile ve kamu kuruluşları yöneticileri yerleştirilecekmiş.Breh breh breh yani bu mevkilere gelmiş adamlar eğer depremzedeler için yaptırılmış konutlardan cebren çıkartılmış olan depremzedelerin yerine oturmayı içlerine sindirebileceklerse söyleyecek bir söz bulamam ben.Eğer onların yerinde olsam mümkün değil o konutlarda ikamet etmem.Çaresiz hatta bazıları kimsesiz kalmış insanların acılarının üzerine koltuğumu ,kanepemi,yatağımı koyamam o evde uyku girmez gözlerime,yediğim lokma boğazıma durur kimse kusura bakmasın vicdan denen bişey var.Acıların üzerinde saadet olmaz.

Bu "süper-hiper dahiyane fikir" kimden çıktıysa aklı başında bir amir tarafından görevinden alınmalı zira böyle bir düşüncesizliğin altına imza atabilecek bir muhterem devlet bünyesinde barındırılmamalıdır.

Üstüne üstlük bu olaya karşı çıkan ve protesto eden depremzedelere de insafsızca üzerlerine çevik kuvvet sevkedilerek müdahale ediliyor.Bu insanlar terörist ya da arpası fazla gelmiş laf olsun diye protesto yapan kişiler değil.Çoğu işsiz güçsüz işi gücü olanında (ülkemizdeki ortalama bir çalışanın maaşı gözönünde bulundurulunca) yeterince kazanmıyor.Eğer devlet böylesi zor durumdaki çaresizlere,bedbahtlara merhamet göstermeyecek ve huzur vermeyecekse neye yarar? Bu garibenlerın günahı ne ? Gidin kaçak göçek binalara el koyun ya da ne bileyim oralara lojman yapın (lojman için ayrılacak parayla ülke batmaz her halta para bulurken bu işe para bulunamaz mı?),başka bir devletin "depremzedeler" için yaptırdığı konutları hangi mantıkla bir devlet resmen "gasp" eder? Dürüst namusuyla yaşayan insanların huzurunu kaçırmak niye ?

Bu gerilim epeydir sürmekte "merhameti" ve "demokratlığıyla" meşhur "Sayın" cumhurbaşkanı ya da başbakan neden müdahale etmiyorlar bu garabete ? Yoksa oralardan bekledikleri oylar gelmedi mi,orada oturanların içinde iktidardaki partinin milisleri yaşamıyor diye mi yoksa bu vicdansızca tutum? Kendilerine dokununca mı işliyor bu merhamet ve demokratlık mevhumu? Açılım yapa yapa açılmaktan bir haller gelmiş devletimiz bu depremzedeler için de bir açılım yapamaz mı hala pek çok depremzedenin ve pek çok depremin yaraları sarılmamış haldeyken?

Bir zamanlar bir vicdansızın 7.4 Yetmedi mi ? pankartı açmasından daha acı tablodur bu gün yaşananlar.Nede olsa aynı zihniyetin mamulü bu günki iktidar.Şimdi soruyorum, vicdanınıza sesleniyorum Orada Kimse var mı?

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa