Ne Mutlu Türküm Diyene

6 Aralık 2008 Cumartesi


Issız Adam Çalıntı mı?

İnternette dönen geyiklerden biride Çağan Irmağın filmi ıssız adamın çalıntı sahnelerle dolu olduğudur.İşte bu iddaalardan bazıları;

1-Bir mutfak gurusu olan Alper'in işyerindeki tavırları ve replikleri bir dönem ülkemizde de gösterilen Kitchen Confidantal (Mutfak Sırları) adlı dizinin kendileri de aşçı olan kahramanlarına benzetiliyor.

2-Ada'nın Alper'e gerçekten hissederek sevişmeyi öğrettiği sahne ise başrollerini Keanu Reeves ile Charlize Theron'un paylaştığı; başkalarına hatta kendisine bile soğuk hayattan bezmiş, herkese karşı mesafeli bir erkekle onun tam tersi bir karaktere sahip bir kadının bir aylık ilişkisini anlatan Sweet November (Kasımda Aşk Başkadır) adlı filme benzetiliyor.

3-Alper'in Ada'ya aniden ayrılmak istediğini söylemesinden sonra genç kızın hayal kırıklığı içinde sarfettiği "Karda uyuduğunu sanıyorsun ama öldüğünün farkında değilsin" repliği Paris J'etaime (Paris Seni Seviyorum) adlı filmden birebir alıntı olduğu iddia ediliyor.

4-Issız Adam'ın bir tür klişeler kolajından ibaret olduğunu iddia eden sinemaseverler kumsaldaki sahnenin Le Temps Qui Reste (Veda Vakti) filminden, Alper’in karakterinin About A Boy (Bir Erkek Hakkında) filmindekmi Will'i çağrıştırdığı, Ada’nın, sevgilisinin yatağına uzandığı sahnenin de Los Amantes del Circulo Polar (Kutup Çizgisi Aşıkları), adlı filmlerden esinlendiğini iddia ediyor.


vs vs ...Bitmez bu geyikler zira güzel bir film yapılmıştır ve bu başarıya ancak hayallerinde ulaşabilecek zevzeklerede gün doğmuştur..Eleştirmenin dayanılmaz hafifliği kendini hissettirmelidir

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa